Avto
206 ogledov

GTI srečanje ob Vrbskem jezeru letos v znamenju ležečih policajev

Vrbsko jezero 2011 Žurnal24 main
Srečanje GTI ob Vrbskem jezeru bo letos v znamenje ležečih policajev, betonskih ovir in drugih omejitev za preveč navdušene udeležence.

Srečanje GTI ob Vrbskem jezeru tik za slovensko mejo je v zadnjih letih postalo svetovno znano, v vasi in mesteca k slikovitemu koroškemu jezeru se od konca aprila do sredine maja vsak vikend zgrinjajo nepregledne trume raznovrstnih VAG-ovskih vozil, njihovi lastniki in simpatizerji. 
Vsi okolišani pa nad dogajanjem, ki se je začelo kot majhen lokalni zbor GTI avtov, preraslo pa v svetovno znano zabavo, še zdaleč niso navdušeni, saj je poleg vedno tudi ogromno hrupa, zastojev, nepreglednih množič, alkohola, smeti ... Gume cvilijo, krožišča so še posebej iskan poligon, malce prirejen vžig povzroča grmenje, ki odmeva med gorami. Pa še zaslužek večinoma poberejo drugi, pravijo kritiki.

Tamkajšnji prebivalci imajo pretiranega ropota VW navdušencev nepreklicno dovolj. Tako bodo v mestecu Velden, znanega po slikovitem krožišču, pred letošnjim srečanjem na ulice in ceste namestili množico fizičnih ovir, t. i. ležečih policajev in več sto metrov betonskih ograj na obeh delih ceste. Hkrati napovedujejo poostreno kontrolo prometa. Pa naj sedaj poskušajo driftati, če si upajo... 

Ovira bodo tako prirejene, da jih bodo odstranili takoj, ko se bodo trume VW-jev spet razkropile po svetu. Katera naselja se bodo še pridružila Veldnu v rigoroznih ukrepih, še ni dokončno, a očitno obiskovalci v drugih krajih ob jezeru ne bodo tako "prizadeti."

Po poročanju Motor Talka pa bo ob Vrbskem junija potekalo še eno veliko srečanje - 18. mednarodni festival športnih avtomobilov. Za ferrarije, lamborghinije in ostale dragocene lepotce in njihove petične lastnike pa verjetno ne bodo postavljali fizičnih preprek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.