Avto
6391 ogledov

Hyundaijev sistem bo pravila parkiranja obrnil na glavo

Hyundai ioniq 5 s sistemom e-corner Youtube
Hyundai namerava v svoja vozila vgraditi sistem, ki obrača kolesa za 90 stopinj.

Hyundai je resen glede nove tehnologije. Hyundai Mobis je objavil nove posnetke prototipa ioniq 5 s sistemom e-Corner. Zamisel je prikazati, da je kolesa možno obrniti za 90 stopinj in tako olajšati manevre parkiranja.

Sistem, ki ga je razvilo južnokorejsko podjetje, je sestavljen iz modula e-corner, ki je vgrajen na vsakem kolesu. Ta modul združuje sisteme krmiljenja, zaviranja, vzmetenja in pogona na vsako kolo in je bil dejansko prvič prikazan leta 2018. Čeprav še ni pripravljen za proizvodnjo, ga želi Hyundai vgraditi v svoje prihodnje avtomobile.

Sistemu omogoča številne možnosti, od diagonalne vožnje, obračanja za 360 stopinj pa vse do lahkotnega bočnega parkiranja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • renato1 08:18 04.maj 2023.

    Oslarija! Sistem je sicer super, ampak! Da bi bila zadeva uporabna, jo mora imeti vgrajeno tudi sosednje vozilo na parkirišču. To v praksi pomeni vsa vozila... Ko ti nekdo na cm parkira pred ali za tvojim vozilom, mu lahko samo ...prikaži večo j.... vse po spisku, če sistema nimaš! He, he!

  • Toma 10:50 02.maj 2023.

    Torej, dovolj velik razlog, da ga ne kupim!

  • vzev 09:37 02.maj 2023.

    Nič ne bo obrnil pravila parkiranja, ker to so poskušali že mnogi proizvajalci, pa to ni zaživelo. In zakaj bi sedaj delali kaj takega, če pa tako že znajo avti sami parkirati.