Avto
7 ogledov

iCar so bile sanje Steva Jobsa

iCar Žurnal24 main
Mnogi analitiki zadnje mesece namigujejo, da naj bi Apple poskušal na trgu ponuditi svoj televizijski sprejemnik. Televizija pa ni edino področje, o katerem razmišljajo pri Applu.

Predsednik podjetja J. Crew in član uprave Apple Mickey Drexler je na nedavni konferenci Innovation Uncensored v organizaciji Fast Company, dejal, da je pokojni Steve Jobs načrtoval dizajn avtomobila iCar.

"Poglejte avtomobilsko industrijo, to je tragedija v ZDA. Kdo oblikuje takšne avtomobile?" je dejal Drexler in dodal: "Stevove sanje pred smrtjo so bile oblikovanje avtomobila iCar." Na žalost Jobs ni dočakal dneva, ko bi lahko občudoval iCar. Nič manj optimističen očitno ni Drexler, ki trdi, da bi lahko Applov avtomobil prevzel 50 odstotkov trga.

Po pisanju časopisa Wired zamisel o vozilu ni nikoli dozorela, čeprav je Jobs pomagal pri oblikovanju nekaterih luksuznih jaht. Pri Business Insiderju pišejo, da naj bi se Apple še aktivneje vključil v proizvode, ki jih bodo avtomobilski proizvajalci ponudili v svojih modelih, hkrati pa naj bi s smrtjo Jobsa umrla tudi zamisel o lastnem avtomobilu.

Komentarjev 1
  • Marko Treven 16:22 23.maj 2012.

    prva izvedba bi bila brez vsega.. nato bi pa vsako leto dodajali stvari.. npr. naslednje leto bi vgradili Airbage in bi biu hit.. leto kasneje klimo.. :)) prodajal bi se pa kot med, tega smo pa ze vsi vajeni :))