Avto
20 ogledov

IT podjetja vse bolj vpletena v avtoindustrijo

NissanConnectSM Nissan
Pri Nissanu so oznanili poglobljeno povezovanje z IT podjetji in s tem vpeljavo številnih novih možnosti povezovanja z mobilnimi napravami in sistemi v avtomobilu, ki bo v prihodnosti varno.

Predsednik avtomobilskega velikana Nissan Motor Company Carlos Ghons je predstavil vrsto poglavitnih pobud na področju avtomobilskega omreženja in storitev ter vsebin na njegovi osnovi.

Novi načini povezljivosti

Z napovedjo sodelovanja s tehnološko inovativnimi družbami, kot so Google®, Pandora® ter Radio in Intel®, je na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku razkril nadaljnjo Nissanovo vključevanje na področje zagotavljanja in nudenja povezav in povezanih vsebin ter storitev, namenjenih voznikom in potnikom na vseh koncih sveta na način, ki ne bo motil voznika.

"Jasno je, da uporabniki pričakujejo, da bodo omreženi povsod, tudi v času, ko so v avtomobilu," pravi Ghosn. "Da bi zadovoljili te potrebe, je Nissan razvil vrsto inovativnih tehnoloških rešitev na področju komunikacijskih naprav, ki bodo varne za uporabo med vožnjo."

Ghosn je opozoril, da je bil pred 20 leti radio edina naprava v avtomobilu za povezovanja z zunanjim svetom. "Danes je povsem običajno, da komuniciramo z mobilnim telefonom ob uporabi Bluetooth® tehnologije, preverjamo stanje v prometu in sprejemamo podatke za aktivno navigacijo med vožnjo," je dejal ob tem. "Do leta 2020 bo Nissan s pomočjo tehnologij, delujočih na osnovi brezžičnih povezav, zagotovil uporabnikom številne napredne varnostne sisteme, med katere sodijo sistemi s tehnologijami izogibanja trkov, sistemi rezervacije polnilnih naprav za električna vozila in predvajalniki glasbe, ki se bodo prilagajali razpoloženju poslušalcev."


Tri pionirske tehnologije

Nissanova osma generacija avtomobilskega sistema povezovanja NissanConnectSM je premierno uporabljena v modelu altima, ki je bil predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku. Naprava bo voznikom in potnikom omogočala dostop do lokalnega brskalnika Google® s povezavo z naslovi in podatkovno bazo navigacijskega sistema ter zabavnimi možnostmi radia Pandora®. Priključiti se bo mogoče tudi preko telefonske povezave Bluetooth®. Za to ne bodo potrebni pametni telefoni oziroma posebni postopki prenosa podatkov.

V modelih znamke Infiniti bodo na voljo zaslon dvojnega izpisa, tehnologija, ki je bila predstavljena s študijskim avtomobilom Infiniti LE Concept. Tako imenovani twin-display bo v serijskih avtomobilih na voljo v začetku leta 2013. Tehnologija je bila razvita v sodelovanju in s pomočjo Intela.

Ghons je napovedal izboljšave na sistemu CARWINGS®. To je sistem za zagotavljanje številnih storitev, z osredotočanjem na posebne potrebe uporabnikov električnih avtomobilov, kot je bolj natančen izračun in ocena dosega avtomobilov, saj bodo uporabljeni novi algoritmi, z uporabo informacij, pridobljenih preko internetne povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.