Avto
10 ogledov

Iiiii, kako je lep!

Število prvih registracij osebnih avtomobilov v Sloveniji pa se je v letu 2007 v Žurnal24 main
Bog ne daj, da pustiš, da ženska kupuje avto, me prepričuje veliko moških. Ker ga bo izbrala po tem, kakšne barve je in kako močno jo bo prevzel s svojo lepoto.

Kakšen bo vzorec na sedežih, ali so lučke prave oblike in ali se bo skladal z njeno najljubšo torbico.

Ženske smo naivne, ne neumne
Dajte no, ali res mislite, da smo takšne koze? Da smo tako neumne, da smo pripravljene kupiti nefunkcionalno vozilo zgolj zato, ker je pobarvano z lepo barvo? Ko ženska nakupuje avto, ne gre za njeno neumnost, marveč naivnost. Na začetku namreč predvideva, da kupuje avto, ki bo dobro deloval, toda če že lahko izbira, bo pač izbrala takšnega, ki ustreza tudi njenemu očesu, ne le prevoznim zahtevam. Zato ženske nerade kupujejo stare avtomobile, saj se jim preprosto ne da ubadati s tem, ali ima njen morebitni bodoči jekleni konjiček morda zarjavele pragove, ali bo treba kmalu zamenjati sklopko, ali so zavorne ploščice preveč obrabljene in ali je morda prejšnji lastnik nazaj navil kilometre. Madona, saj moraš biti najmanj mehanik, da lahko presodiš, kateri avto je zares dober oziroma ga ne bo treba čez pol leta peljati na konkreten servis! In to ne povprečen mehanik, marveč tak zvit, ki pozna vse fore in finte nepoštenih prodajalcev.



 

Preberite še:

"Nepomembne" malenkosti
A mi je tega res treba, se na koncu vpraša povprečna ženska, ki veliko raje počne tisoč drugih stvari, kot pa da se poglablja v vsebino avtomobila. "Če bi me to zanimalo, bi šla na avtomehanično šolo," mi po navadi pojasnijo svoje nezanimanje za vse avtomobilske konje, pospeške, turbine in druge avtomobilske podrobnosti. Pa kakšne podrobnosti neki, se za glavo držijo moški. Pa saj to je bistvo nakupa, da veš, kaj kupuješ, ne pa da kot brezglava kura kupiš prvo sijočo jekleno kripo! Ni kaj, ženske, morale bomo priznati, da večinoma zares ne vemo, kako avto deluje in kaj vse nosi v sebi, toda saj zato pa imamo prijazne avtomehanike, da nas uboge revice rešijo iz godlje, a ne? Moški, ali greste stavit, koga avtomehaniki večkrat ogoljufajo – ženske, ki priznamo, da se ne spoznamo na avtomobile, ali moške, ki menda vsi po vrsti obvladate notranjost avtomobila?!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.