Avto > Iz druge roke
3523 ogledov

Čiščenje: Velika napaka, ki jo počnete po bruhanju v avtomobilu

globinsko čiščenje avta Profimedia
Bruhanje med vožnjo je nočna mora vsakega voznika. Sploh poleti, ko je vroče in se je vonja še težje znebiti. Enostavne rešitve ni.

"Kolega mi je pobruhal avto. Takoj sem vse sčistil s pralnim praškom in posesal ter pustil avto, da se prezrači čez noč. Naslednji dan sem z armorall peno dobro očistil sedeže in talno oblogo. S talne obloge mi je uspelo vse počistiti, sedeži pa zdaj izgledajo kot novi, vendar še kar smrdijo. Tudi mama je čarala z nekimi čistili, ampak smrad je ostal,“ smo našli zapis na enem od spletnih forumov, kjer ljudje iščejo informacije, kako se lotiti opravila čiščenja bruhanja v vozilu.

avtopralnica Razlog Avto Pojasnili, zakaj na naši avtocesti ni avtopralnic

Čiščenje avta | Avtor: Profimedia Profimedia

Številni se najprej sami lotijo saniranja škode. Kemično čiščenje je namreč drago, a boste le tako učinkovito odstranili neprijeten vonj iz vozila. Strokovnjaki pravijo, da je je dobro, da se čim prej očistijo sedeži in drugi dele potovalne kabine, a bo vonj, sploh, ko se vozilo segreje, še dolgo časa izrazit. Tudi z dolgotrajnim zračenjem avtomobila se smradu ne da znebiti. Treba je imeti čistilo, ki učinkuje tudi po tem, ko je avtomobil očiščen. Strokovnjaki pri tem posebej poudarjajo, da je treba biti pri čiščenju previden, saj so sedeži v modernih avtomobilih električno nastavljivi, ogrevani, hlajeni … Vsak material zahteva različna čistila in postopke čiščenja.

Platišče ZLATA PRAVILA Avto Trik, da bodo platišča spet čista

Zato je pomembno vedeti, da se z vodo lahko naredi več škode kot koristi. Paziti morate tudi, komu zaupate čiščenje avtomobila po bruhanju. Enostavne in poceni rešitve ni. Bistvo kemičnega čiščenja je, da se ga naredi na suho, ne da se moči sedež. V sedež so vgrajeni električni kabli, lahko pride so samovžiga, lahko se odlepi strop. Pogosto sedež odstranijo iz vozila in ga operejo z visokotlačnim čistilcem. Nekaj minut dela, sedež je opran, presuši pa se nikoli, saj je v sedežih pena,“ opozarjajo strokovnjaki.
Nasvet: Pri nakupu otroških sedežev pazite, da se v primeru bruhanja ali umazanije blago čim bolj enostavno odstrani iz sedeža.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice