Avto > Iz druge roke
19501 ogledov

Na katerih avtomobilih se največkrat nameščajo kilometri?

Števec avtomobila Andrej Leban
V Veliki Britaniji je trenutno nameščanje prevoženih kilometrov pri vozilih v sivi coni in se iz leta v leto povečuje, tako kot število obsojenih za to početje. Presenečeni boste, katerim avtomobilom Britanci najpogosteje prirejajo kilometre.

V Veliki Britaniji se prirejanje števca prevoženih kilometrov pri rabljenih avtomobilih povečuje. Podjetje Rapid Car Check je pogledalo v zgodovino tehničnih pregledov in primerjalo število prevoženih kilometrov. Odkrili so, da ima okoli šest odstotkov vozil prirejeno realno število kilometrov na merilniku razdalje, to pomeni kar okoli 2,48 milijona vozil.

Prirejanja kilometrov se kljub temu, da so začeli resnično število kilometrov na Raziskava Avto Hrvati goljufajo pri kilometrih

Na podatkih vozil z britanskimi registrskimi oznakami so največje razlike ugotovili pri priljubljenih malih dostavnikih kot sta opel combo (13,15 %) in ford transit (12,99  %). Sledijo BMW X5 (11,71%), opel vectra (11,58 %), peugeot 206 (11,38 %), ford transit connect (11,06 %), fiat punto (10,44 %), mercedes-benz sprinter (10,37 %), renault clio (9,34 %) in renault megane (8,95 %), ki zaključujejo lestvico prvih 10.

Opel combo | Avtor: Opel Opel

Škoda octavia greenline Rabljeni Avto Beli rabljeni najbolje držijo ceno

V Veliki Britaniji je prepovedano prodajati rabljene avtomobile s prirejenim števcem kilometrov. Od leta 2012 je bilo za to dejanje obsojenih 112 oseb. To so v preteklosti v večini počeli pri avtomobilih z analognimi številčnicami ugotavljajo pri Rapid Car Check, tudi med zajetimi podatki s prirejenimi številčnicami prevladujejo starejša vozila. Vendar pa raziskovalci opozarjajo, da opažajo, da je vse več prirejenih kilometrov tudi na vozilih z digitalnim odčitkom. Ne gre le za lastnike avtomobilov, ki želijo zaslužiti več ob prodaji rabljenega avtomobila, ampak tudi tiste, ki se želijo izogniti finančnim kaznim za preseganje omejitev kilometrine, ki je del dogovorjenega finančnega poslovnega modela.

Ukradeni BMW X5 | Avtor: Policija Policija

Odpad, avtoodpad, totalka slovenija Avto 90 odstotkov izrabljenih vozil "ponikne"

Pri veliki večini registracij novih avtomobilov, tudi pri fizičnih osebah, gre za najem vozila in sklenitev finančne pogodbe oziroma financiranje z mesečnimi stroški, ki temeljijo na amortizaciji, ki je vezana na dogovorjeno mesečno ali letno število prevoženih kilometrov.

Komentarjev 2
  • Avatar Classilesa
    Classilesa 01:04 15.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -- www.Hosset.Com

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 17:35 14.junij 2020.

    Kako je v UK verjetno za Slovence ni ne vem kako važno, kajne?