Avto > Iz druge roke
41071 ogledov

Slovenski kupci rabljenih z naskokom najbolj iščejo dva avtomobila

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si Doberavto
V sodelovanju s portalom DoberAvto.si smo pregledali, kateri rabljeni avtomobili so za Slovence najbolj zanimivi. Med najbolj iskanimi rabljenimi avtomobili izstopata dva modela.

Kot so za Žurnal24 ocenili na DoberAvto, kjer so naredili pregled najbolj iskanih avtomobilov leta po modelih in pogonih, so rezultati po eni strani pričakovani. Najbolj preseneča podatek, kako se je povečalo zanimanje za točno določeno znamko vozil.

"To, da so avtomobili znamke Volkswagen med bolj zaželenimi seveda ni presenečenje, a preseneča to, kako se je v zadnjih petih mesecih povečalo zanimanje pri kupcih rabljenih avtomobilov," odgovarjajo na DoberAvto. Pri spletnem oglasniku za transparentni nakup in prodajo avtomobilov, kjer je s pomočjo VIN številke, ki je obvezni del vsakega oglasa, je jasno razvidno lastništvo in stanje kilometrov, z velikim naskokom med iskanji potencialnih kupcev v letu 2023 izstopata volkswagen golf, ki mu sledi volkswagen passat. Audi A4 in BMW serija 3 sta tesno skupaj na tretjem in četrtem mestu, na petem pa je še ena dobra znanka slovenskih cest – škoda octavia. Med športnimi terenci je na prvem mestu volkswagen tiguan. "Je pa ta karoserijska oblika sicer najbolj priljubljena in iskana, ima nekaj tisoč več iskanj od druge priljubljene karoserijske oblike, ki je karavan. Po zanimanju jima z nekaj večjim zaostankom sledita še oblika limuzine in enoprostorci," so dodatno razložili pri DoberAvto.

Rabljeni avtomobili na spletni strani DoberAvto | Avtor: Doberavto Doberavto

Če so volkswagni z naskokom najbolj iskani avtomobili, po zanimanju kupcev rabljenih sledita znamki Audi na drugem mestu in BMW na tretjem, v prvi peterici pa je še eden od prestižnih proizvajalcev, Mercedes-Benz, ki je prehitel Renault. Do desetega mesta so se razvrstili še Škoda, Ford, Citroën, Peugeot, Opel. 

Bencin in dizel, potem pa dolgo nič

Glede na pogon pri Doberavto ugotavljajo, da se kupci rabljenih najbolj zanimajo za nakup vozil z bencinskim motorjem, v porast pa so tudi hibridi in električna vozila. "Bencin je z veliko prednostjo najbolj iskana opcija za pogon. Sledi dizel, potem pa zazeva velika praznina. Zastavonoša mobilnosti nove dobe so hibridni avtomobili, ki združujejo bencinski in električni pogon. Glede na povečano prodajo novih električnih avtomobilov porast zanimanja za rabljene ne more biti presenečenje, saj so električno gnani avtomobili postali nekaj, kar redno srečujemo na cestah in že lep čas niso rezervirani le peščico navdušencev," pojasnjujejo pri DoberAvto.

Prodajate avto? Zavijte na DoberAvto.si!

Zbrani podatki so vam lahko v pomoč tudi prodaji ali nakupu rabljenega avtomobila. Če je avto v Sloveniji registriran od začetka in na njem ni manipulacij pri številu kilometrov, bo avtomatsko prejel značko OBETAVNO vozilo, kar vam bo pomagalo pri prodaji, saj je to prednost pred ostalimi oglasi. Zato v primeru prodaje vašega avtomobila oglas oddajte (brezplačno) na portalu DoberAvto.si. Ob prodaji, oziroma urejanju prenosa lastništva pa vas v poslovalnicah AMZS čaka tudi darilo, dobropis na AMZS darilni kartici.

Rabljeni avtomobili na spletni strani DoberAvto | Avtor: Doberavto Doberavto

Zanimiva tudi starejša vozila

Zanimiva sprememba se je letos zgodila pri iskanju starosti rabljenih avtomobilov. Če je še lansko leto močno prednjačilo iskanje avtomobilov, starih do dve leti, kar je bila očitno posledica pomanjkanja novih vozil, je zdaj povsem drugače. Zanimanje za avtomobile do šestih let starosti je po ugotovitvah spletnega portala za prodajo rabljenih vozil postalo zelo enakomerno razporejeno. Občutnejši padec pri iskanju po letniku se zgodi šele pri avtomobilih, ki so starejši od osmih let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.