Avto > Iz druge roke
10164 ogledov

Uganete, katera avtomobilska znamka ima najbolj zveste privržence?

Prenovljeni lexus IS Lexus
Ne, to ni BMW, niti Alfa Romeo ali katera podobna znamka. Odgovor na vprašanje bo marsikoga presenetil.

Podatki sicer veljajo za ameriški trg, a so kljub temu zanimivi. Ameriška analitska hiša J.D Power je namreč med ameriškimi vozniki, ki so v obdobju med junijem 2019 in majem 2020 kupili novi avtomobil, izvedla anketo, kako zvesti so svojim avtomobilskim znamkam.

Okvara avtomobila NOV SEZNAM Avto Najbolj in najmanj zanesljivi avtomobili

subaru XV | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Izkazalo se je, da imajo najbolj zveste privržence japonske znamke. Med premijskimi znamkami se je namreč na prvo mesto uvrstil Lexus, v kategoriji priljubljenih avtomobilov pa so v ospredju Subaru, Toyota in Honda.

Servis Toyota Razkrivamo Avto Razkrivamo: Katerim servisom najbolj zaupajo vozniki

Lexus se je tokrat sicer že drugič uvrstil na prvo mesto po priljubljenosti med razkošnimi znamkami in celo izboljšal lanski rezultat. Lani se je namreč za to, da ostanejo pri Lexusu, odločilo 47,6 lastnikov lexusa, letos pa jih je bilo že 48 odstotkov. S tem se je Lexus uvrstil pred Mercedes-Benz na drugem in BMW na tretjem mestu, v prvi peterici pa sta še Porsche in Audi.

Toyota | Avtor: Toyota Toyota

Japonci so v vrhu tudi v kategoriji priljubljenih avtomobilov. V tem primeru je na prvem mestu Subaru, ki je zadržal 60,5 odstotka privržencev, na drugo mesto se je s 60,3 odstotka uvrstila Toyota, ne tretje pa s 58,7 Honda. Zvestoba Subarujevih kupcev je sicer manjša kot lani, Toyoti in Hondi pa je šlo za kanček bolje kot leto pred tem.

Okvara na cesti Razkrito Avto Razkrito: Znamke vozil, s katerimi imajo vozniki največ težav

Uspeh japonskih znamk sicer ni prišel sam od sebe, saj jo k njemu denimo pripomogla tudi zanesljivost vozil. Na lanski lestvici zanesljivosti potrošniške agencije Consumer Reports so se namreč najviše uvrstile znamke Lexus, Mazda in Toyota. Letos je Lexus uvrstil najviše tudi v študiji agencije J.D Power o zanesljivosti vozil in hkrati dosegel najboljši rezultat med avtomobili v enaintridesetletni zgodovini agencije.

Honda CR-V | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.