Avto > Iz druge roke
73896 ogledov

V avtu se mi je prižgala opozorilna lučka s simbolom želve

Opozorilni simbol želve na armaturni plošči avtomobila Facebook
Simbol želve na armaturni plošči ima svoj opozorilni pomen. Nikar ga ne spreglejte.

Po nakupu avtomobila le redki lastniki avtomobilov odprejo priročnik za avto, da bi izvedel več o različnih funkcijah in konfiguracijah vozila, ki smo mu lahko kasneje v pomoč ob nepričakovanih situacijah med uporabo avtomobila. Ena takšnih nenavadnih situacij je tudi, ko na armaturni plošči zasveti simbol z želvo.

Mehanik AMZS Jurij Kočar Avto Opozorilna lučka za tlak v pnevmatiki je znak za alarm

Številne voznike že begajo simboli na armaturni plošči običajnih avtomobilov, zato je vprašanje, kako se bodo znašli v naboru novih simbolov, ki jih prinašajo moderni avtomobili. Med njimi je tudi simbol z ljubko želvo v krogu, ki sicer ni ljubek po pomenu, a vas tudi ne sme prestrašiti. To pove že njegova barva. Simbol želve namreč sveti opozorilno rumeno, ne kričeče rdeče. Rumena barva namreč pomeni opozorilo.

Opozorilni simbol želve na armaturni plošči avtomobila | Avtor: Facebook Facebook

Lučka na armaturni plošči Ne spreglejte Avto Tipični znak, da vam vozilo kmalu ne bo več vžgalo

Simbol je povezan z elektrificiranimi avtomobili. Simbol želve označuje, da bo hitrost vozila zaradi pomanjkanja moči omejena. Čeprav nekatere publikacije omenjajo tudi na možnost napake, pa je, tako so se na nas obrnili tudi iz društva DeMS, v tem načinu avto znatno upočasnjen glede na razpoložljivo moč, z edinim namenom, da se ustavite in napolnite baterijo.

Kako se način Turtle vklopi v električnih vozilih

Ni strogih pravil za to, kdaj se v električnih avtomobilih aktivira Turtle Mode. Osnovno pravilo za vklop tega načina je, da vozilo vozite pod stanjem napolnjenosti pod 10 %, pogosto pod 5 %, da znatno zmanjšate razpoložljivost energije (s čimer prihranite preostalo energijo).

Komentarjev 14
  • Skias 11:36 05.november 2022.

    Želva no na nek način razumljivo je pa tudi razumljivo, da se ogromno ljudi tega znaka ne bo včakalo, ker so cene avtov preprosto pre visoko enako velja za njihove proizvajalce.

  • jan631 10:32 05.november 2022.

    luckyss, res si gnida, poln sovraštva in mržnje. Se mi kar smiliš ko gledam kakšne nebuloze objavljaš. Rad bi ti sporočil, če še ne veš, da je v Sloveniji zdravstvo dostopno vsem zato ti svetujem, da si čim prej poiščeš pomoč.

  • Gandolf 10:02 05.november 2022.

    Revež! Poln si strahov kadar ne držiš rdeče zvezde v roki.