Avto
58 ogledov

Izgubljena Belgijka kupila tudi slovensko vinjeto

Belgijka lanouvellegazette.be
67-letna Belgijka iz mesteca Solre-sur-Sambre se je pred enim tednom odpravila na obisk k prijatelju v 70 kilometrov oddaljeno mestece, kamor bi morala priti v eni uri. Belgijka, ki je slepo verjela navigacijski napravi, je pot končala v Zagrebu.

Ženska, mediji so razkrili le ime Sabine, je vključila navigacijo, sledila navodilom in se ni ustavljala. Prevozila je Nemčijo in Francijo, kar ji očitno ni bilo čudno. Sodeč po fotografiji, ki so jo objavili belgijski mediji, je kupila celo slovensko vinjeto. Čudno ji ni bilo niti to, da je morala v vozilo kar dvakrat doliti gorivo, v Nemčiji pa je povzročila manjšo nesrečo, kar jo je stalo 300 evrov.

Sumničava je postala šele, ko je po 1.450 kilometrih poti zagledala napis Zagreb. Zaskrbljen sin je medtem poklical policijo, ki jo je obiskala na domu, saj so se bali, da se je ubila. Belgijka se je v enem kosu po treh dneh le uspela vrniti domov.

Komentarjev 15
  • Stolp 16:12 14.januar 2013.

    Teoretično, glede na to da vidim gor prilepljeno tudi švicarsko(ki je samo v celoletni verziji) je imela lahko od prejšnjih voženj svojega sina ali koga drugega tudi letno avstrijsko in slovensko(ali pa tudi že pretečeni), slovenska je sicer po barvi ...prikaži več sodeč letošnja in je nekdo moral z njo na pot od 1. decembra lani naprej.

  • Stolp 16:09 14.januar 2013.

    A kako je prevozila Slovensko-hrvaško mejo. Jah ko je bila že tako daleč je pač mislsila da je to spet ena od naših mnogih še neodstranjenih cestninskih postaj. Na njej so sicer stali policaji. OK ti lahko kontrolirajo promet, vinjete. ...prikaži več Pa so naši pomahali naprej pa so hrvatje pomahali naprej pa je prišla na Hrvaško.

  • klincek 14:35 14.januar 2013.

    ti si pa še več butelj kot baba