Avto
8994 ogledov

Je Tesla končno izbrala lokacijo za evropsko tovarno?

Tesla model3 Tesla
Predvideva se, da bo v naslednjem desetletju Evropa za Kitajsko drugi največji trg za električna vozila, zato se Tesli mudi z izgradnjo tovarne avtomobilov v Evropi.

Nemški časnik Rheinische Post je, sklicujoč se na neimenovane vire, ki dobro poznajo tematiko, pisal, da naj bi Tesla resno razmišljala, da bo tovarno zgradila v Nemčiji, in sicer v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Tesla model 3 Avto Najbolj brutalni tesla 3 bo zašibil kolena hitrim nemcem

V časniku so zapisali, da so inšpekcijske službe že naredile prve preglede. Pri Tesli naj bi si sicer ogledovali še lokacije v zvezni deželi Saški, je že prejšnji teden izdal tamkajšnji finančni minister Bernd Althusmann.

Tesla model Y Avto Novi tesla model Y je pravcati naboj med križanci

Junija je šef Tesle Elon Musk Nemčijo označil za vodilni izbor v Evropi, potem ko so ga na Twitterju izzvali, če ne bi bil že čas, da Tesla v Evropi odpre svojo prvo gigatovarno.

Tesla dog mode Tako se dela! Avto Musk odgovoril v dveh minutah, napaka pri teslah odpravljena v enem dnevu

Musk je še odvrnil, da bi bilo smiselno tovarno zgraditi nekje na meji med Francijo in Nemčijo, blizu držav Beneluksa.
Najbolj primerna opisu je ravno zvezna država Severno Porenje-Vestfalija, saj si meje deli z Nizozemsko in Belgijo, Spodnja Saška pa z Nizozemsko. 

Tesla model Y | Avtor: Tesla Tesla

Tesla model 3 KONČNO! Avto Tesla prihaja v Slovenijo!

Tesli se mudi, saj ne želi, da jo veliki proizvajalci, ki prehajajo na električne pogone prehitijo. Kupci lahko že danes izberejo tudi Tesli konkurenčnega električnega Jaguarja, Mercedes-Benza ali Audija.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.