Avto
167 ogledov

Jeep compass izbral novo smer

Jeep compass
1/11
Jeep
Jeep je pokazal novega compassa, suva, s katerim želi napasti tiguana in njemu podobne. Od compassa lahko pričakujemo, da bo zelo sposoben izven asfalta.

Jeep compass po velikosti spada med modela renegade in cherokee, sem pa tja pa ga je navigacija pripeljala tudi med evropske kupce. Novi compass bo očitno zelo poudarjal obliko, ki se je znebila škatlastih robov predhodnika in postala precej bolj podobna tisti, s katero se ponaša cherokee, hkrati pa ni tako "retro", kot jo ima renegade. 

Compass bo po navedbah Jeepa najbolj aerodinamični model znamke doslej s količnikom Cd 0,35, z olžino 4,42 metra pa je v velikostnem razredu nissan qashqaija in mazde CX-5. 

Jeep napoveduje kakovostno notranje udobje, glede motorjev pa bo treba še malce počakati na evropsko izpeljanko, saj bodo compassa v okoli stotih državah sveta prodajali v kar 17 različnih pogonskih različicah. A bržkone lahko računamo tudi na trailhawk različico z dodatno zaščitenim in višjim podvozjem, ter zmogljivim 4x4 pogonom. Fotografija osrednje konzole z vrtljivim gumbom za nadzor pogona sicer kaže, da bo compass poznal štiri programe delovanja 4x4, imel pa bo tudi reduktor.

Čeprav je pred vrati salon v Parizu, pa bodo jeepa compassa premierno pokazali javnosti šele novembra v Los Angelesu. V Evropi lahko tega konkurenta VW tiguanu, audiju Q3, BMW X1 in drugim pričakujemo prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.