Avto
12 ogledov

Jeseni poslastica iz Honde

Trivratni model type S postaja še bolj podoben vozilu type R.
1/33
Žurnal24 main
Nov civic je kot eden Hondinih najprepoznavnejših modelov letos doživel nekaj izboljšav. Nova, posodobljena generacija trivratnega type S in petvratnega modela bo na slovenske ceste zapeljala že v maju.

Jeseni se jima bo pridružil še nov civic type R special edition. Največja sprememba je pridobitev novega, 1,4-litrskega motorja, opremljenega s Hondino tehnologijo i-VTEC. Novi motor bo zdaj na voljo v petvratnem in tudi v trivratnem modelu type S. Novi motor ima izboljšane karakteristike dušenja hrupa, vibracij in neuglajenosti. Najnovejše različice civica z ročnim menjalnikom so pridobile indikator prestavnega položaja, ki je bil prvič predstavljen na novem accordu in ki skupaj z obstoječim ekoindikatorjem vozniku daje povratne informacije za doseganje gospodarnejše porabe goriva. Različice z dizelskim motorjem se ponašajo s prenovljenim izbiranjem prestav, kar pripomore k zmanjšanju izpustov CO2 pri teh modelih.

Petvratna različica ima zdaj drugačno sprednjo masko z izrezom na obeh straneh značke H, ki poudarja nepretrgano čisto črto čez civicov nos. Zunanja plastika ima osveženo teksturo, ki skupaj z novim sklopom zadnjih luči avtomobil naredi elegantnejši. Z novim videzom se ponašajo tudi sedeži, saj so drugačne tkanine spremenile ambient v potniški kabini. Pri bolje opremljenih različicah obstaja možnost priključitve predvajalnika iPod, že v serijski opremi pa imajo bolje opremljene različice zadnje parkirne senzorje in ustrezen slikovni prikaz na informacijskem prikazovalniku na sredini merilnika vrtljajev.

Petvratna različica ima zdaj drugačno sprednjo masko z izrezom na obeh straneh značke H. © Honda

 

Na samem vrhu ponudbe je nov trivratni civic type R special edition z bogatim seznamom opreme, katerega hitro tekoči motor je dobil družbo samozapornega diferenciala za še bolj dinamično vodenje vozila. Med testiranjem na dirkališču v Tsukubi je type R special edition prevozil krog 1,44 sekunde hitreje od običajnega vozila. Type R special edition se razlikuje po svoji barvi 'championship white', ki prikliče v spomin prvi Hondin avtomobil formule 1 iz leta 1963. Ta slovita barva do zdaj v Evropi na civicu še ni bila na voljo, poleg tega pa se z novo barvo ujemajo bela 18-palčna platišča. Za kontrast z belo karoserijo ima različica special edition mat krom površinsko obdelano značko vozila, kljuke, pokrov odprtine za nalivanje goriva in sprednjo masko. Novi type R bo opremljen z nespremenjenim 2,0-litrskim motorjem i-VTEC z močjo 200 KM, ki jo razvije pri osem tisoč vrtljajih v minuti.

Trivratni model type S postaja še podobnejši vozilu type R, mreža v maski in opazen kombiniran sklop zadnjih luči ga še močneje ločujeta od petvratne različice. Odbijača in obrobi v barvi karoserije izhajajo prav tako iz type R in vlivajo trivratnemu modelu bolj športen in agresivnejši videz.

Na samem vrhu ponudbe je novi trivratni civic type R special edition. © Honda

 

Vsi modeli so opremljeni z ABS in z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile (EBD). Vsa modelna ponudba ima tudi sistem za nadzor stabilnosti (VSA), ki pomaga vozniku ohraniti nadzor med vožnjo v zavoju, pospeševanjem in nenadnimi voznimi manevri, tako da po potrebi zavre levo ali desno kolo ter ustrezno krmili dušilno loputo in zavorni sistem.

Cena tako petvratnega civica kot modela type S z najšibkejšim, 1,4-litrskim bencinskim motorjem (73 kW/100 KM) se z vključeno Hondino subvencijo začne pri 16.990 evrih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.