Avto
520 ogledov

Kako naprava za nižanje goriva MagnuFuel deluje v praksi?

Magnafuel Printscreen: Magnafuel
Prodajalec s sedežem v ZDA ob nakupu MagnuFuel obljublja za 20 odstotkov nižjo porabo goriva. Na Zvezi potrošnikov Sloveniije pravijo, da kar nekaj stvari dokazuje, da gre za "nateg". Enako je za zurnal24.si potrdil mehanik, ki je kupil to napravo.

Premislite pred nakupom proizvoda MagnuFuel so zapisali na straneh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Prodajalec s sedežem v ZDA ob nakupu proizvoda obljublja za 20 odstotkov nižjo porabo goriva.

Kar nekaj stvari dokazuje, da gre za prevaro

"S temi stvarmi se ubadamo že precej dolgo, našel sem denimo zelo podobno napravo, ki smo jo odsvetovali leta 2003(!). Kar nekaj stvar dokazuje, da gre v teh primerih za nateg," o izdelku MagnuFuel in podobnih izdelkih pravi Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) in našteva, zakaj gre za zavajanje: "odštevanje časa za »ugoden« nakup, med pogoji sicer piše, da velja zakonodaja EU, a ponudnik je iz ZDA in je veliko vprašanje, kako bo potrošnik dosegel spoštovanje zakonov EU (vračilo v roku 14 dni, denimo), za povrh je spletna stran registrirana v Panami."

Če bi res delovale ...

Na ZPS teh naprav niso preizkušali, Okorn pa je pri tem namignil, da bi jih morda kdaj lahko preveril kakšen inšpektorat. "Sem pa prepričan, da bi avtomobilske tovarne z veseljem vgrajevale kaj podobnega – če nič drugega, da bi na preprost način, brez milijonskih vlaganj zadostile vse strožjim zahtevam glede porabe goriva. Če bi le delovalo ...," dodaja Okorn.

20 odstotkov manj v denarnici

"Napravo MagnuFuel sem zaradi radovednosti kupil že leta 2004 in edino kjer se je poznalo 20 odstotkov manj je bilo v moji denarnici. Z uporabo na daljši rok nisem opazil nikakršnjih pozitivnih učinkov na delovanje motorja in nikakršnje spremembe pri porabi goriva," pa svojo izkušnjo opisuje mehanik Primož Rožnik.

 Strokovnjak za popravilo avtomobilov, ki se je leta 2014 in 2015 okitil z naslovom Mehanik leta, pravi, da ta in podobne naprave sicer večinoma nimajo tudi nikakršnjih negativnih vplivov na delovanje motorja, a opozarja: "Treba se je izogibati montaže omenjenih magnetov v bližino elektronskih naprav."

Kaj pa dodatki gorivu in olju motorja?

Malce drugače je pri raznih dodatkih gorivu in olju motorja. Ti ravno tako nimajo velikih vplivov na delovanje motorja, če so vsi sistemi že prej v dobrem stanju in pravilno delujejo. "Se pa da z raznimi dodatki izboljšati čistost vbrizgalnega sistema in notranjosti motorja in tako v večini primerov preventivno vplivati na pravilno delovanje. Kljub temu pa se ne da samo s čudežnimi dodatki drastično zamanjšati porabe goriva ali olja na dolgi rok," še dodaja Rožnik.

Komentarjev 8
  • watcher 09:28 15.februar 2016.

    In zakaj ima komentar od mph-ja minuse?! Očitno nekateri še vedno verjamejo, da v cerkvi govorijo resnico...

  • Johan Spohan 15:08 14.februar 2016.

    Ne tankam nič, ne vozim nič, prihranek pa je.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:13 14.februar 2016.

    Kako deluje? Poveča porabo akomulatorja. Sej veš..če hočš vidt če je tvoj akomulator res carski daš razne prčkarije gor napajat da vidš če je tvoj akomulator res toliko bolj hud od sosedovega akomulatorja da brez težav prebavi vse tvoje neumnosti.<br ...prikaži več />V glavnm neumnost.