Avto
226 ogledov

Kakšna je razlika med kupcem ferrarija in lamborghinija

Sergio Marchionne Profimedias
Sergio Marchionne je brez dlake na jeziku razložil, kakšna je razlika med kupcem ferrarija in lamborghinija.

Rivalstvo s svetu italijanskih športnih znamk je legendarno, med vsemi pa je v ospredju prav fevd, ki ga imata med seboj znamki Ferrari in Lamborghini, ki sta praktično sosedi. Začela in nikoli končala sta ga ustanovitelja obeh znamk Enzo Ferrari in Ferruccio Lamborghini.

Prvi mož koncerna FCA, pod čigar okrilje danes spada Ferrari, je znova razplamtel rivalstvo in na salonu v Ženevi zbodel velikega tekmeca, ki je sicer v lasti koncerna Volkswagen. Sergio Marchionne je za Car Magazine namreč pojasnil, kakšno je njegovo videnje razlike med lastnikom ferrarija in lamborghinija. "Imam veliko spoštovanje do Stefana Domenicalija (šef Lamborghinija, op. a.). Vendar pa veliko ljudi kupi lamborgihija zgolj zato, ker si ne more privoščiti ferrarija."

 

Lamborghini aventador S | Avtor: Lamborghini Lamborghini
Marchionne je še navrgel, da bodo pri Ferrariju ostali zvesti mogočnim V12 motorjem, ekološkim standardom navkljub. Si pa bodo vedno bolj pomagali s hibridno tehnologijo, Marchionne je napovedal, da bo nova tehnologija predstavljena v roku dveh let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.