Avto
38 ogledov

Karavana varčnih v Murski Soboti

varčen voznik Gregor Prebil
Dobili smo že četrta finalista tekmovanja za najbolj varčnega voznika. V Murski Soboti sta opel astro ecoflex najbolje obvladala Miha in Eva Borsellino, ki sta zmagala s porabo 3,7 litra.

Četrti krog tekmovanja Varčen voznik, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija, se je odvijal v skoraj poletnem vremenu na cestah v Murski Soboti in njeni okolici.

Zmagovalni rezultat je sicer za 0,4 decilitra slabši kot v Celju, a je par Miha in Eva Borsellino z zelo dobro povprečno porabo 3,7 litra dizelskega goriva dokazal, da bo treba v finalu računati tudi nanju.

K nizki porabi je sicer pripomogla tudi zelo ravninska trasa in trening varčne vožnje v svojem avtomobilu. Zmagovalec nam je po tekmovanju povedal, da vozi varčno in da je poraba na njegovem avtomobilu, ki je bencinar, šest litrov ter da zmage ni pričakoval. Morda tudi zato, ker prihajata iz Postojne in cest v okolici Murske Sobote ne poznata: "Ob prihodu v cilj sploh nisem imel občutka, kako dobro sva vozila in kolikšna je bila poraba. Moram priznati, da nisva bila prepričana vase." Miha nam je zaupal tudi uspeh za zmago: "Vseskozi sem poskušal nadzirati vrtljaje in navor avtomobila, prestavljati v pravih vrtljajih, z vlogo navigatorke pa mi je bila v veliko pomoč tudi Eva."

Drugo- in tretjeuvrščena zasledovalca na 73 kilometrov dolgi trasi sta imela od para Borsellino zgolj za 0,1 litra višjo porabo, a tudi nekaj hitrejši čas. Prav to jih je morda stalo tudi zmage.

Nad zmagovalcem ni bil presenečen inštruktor varne in varčne vožnje pri Akademiji dobre vožnje Tilen Holynski, ki je pred tekmo sicer zaradi ravninske trase pričakoval boljši rezultat. Pojasnil je, zakaj poraba ni bila še nižja: "Po tekmi sem govoril z zmagovalcem, ki je dejal, da je imel v Murski Soboti kar nekaj rdečih semaforjev. Drugače bi bila poraba lahko primerljiva s tisto v Celju. Je pa zmagovalec pravi. Tako kot drugouvrščeni je bil najbolje podkovan o poznavanju varčne vožnje, veliko ga je tudi zanimalo, pred tekmo je imel vprašanja."

Med šestimi pari smo tudi tokrat gostili VIP-par, ki sta ga sestavljala direktor BTC City Murska Sobota Mitja Horvat in televizijka Danica Lovenjak, ki pa sta med vsemi pari zasedla zadnje, šesto mesto.

Zmagovalni par si je tako že priboril najmanj Garminovo navigacijsko napravo 1250 in je v igri, da si v velikem junijskem finalu v Ljubljani pribori glavno nagrado – opel astro ecoflex v trajno last. Če bi tudi vi radi sodelovali v igri Varčen voznik, spremljajte spletno stran zurnal24.si/varcen-voznik in časnik Žurnal24 ali pa se nam pridružite na Facebooku – http://www.facebook.com/varcenvoznik in se izobražujte o varčni in varni vožnji. Naslednji krog Varčnega voznika bo 14. maja v Mariboru.

Vrstni red četrte tekme Varčen voznik
1. mesto: Miha Borsellino in Eva Borsellino, čas 1:27:57, poraba 3,7 l/100 km
2. mesto: Tomas Jakič in Damjana Kovač, čas 1:13:15, poraba 3,8 l/100 km
3. mesto: Anton Špilak in Milan Zver, čas 1:24:40, poraba 3,8 l/100 km
4. mesto: Blaž Černjavič in Matej Pivar, čas 1:10:30, poraba 4,0 l/100 km
5. mesto: Danaja Beč in Franc Lesjak, čas 1:13:45, poraba 4,9 l/100 km
6. mesto: Mitja Horvat in Danica Lovenjak, čas 50:00, 5,2 l/100 km

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 

 

 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.