Avto
11642 ogledov

Katera naša cesta med 50 najbolj zaželenimi?

Kranjska Gora
Bi lahko uganili, katera je ena od petdesetih najboljših cest z zimsko vožnjo na svetu. Najdemo jo na severozahodu Slovenije.

Mednarodni portal za primerjavo agencij za izposojo avtomobilov EnjoyTravel.com in turistični portal Big 7 Travel sta namreč izvedla ocenjevanje, s katerim sta določila petdeset najlepših cest za zimsko potovanje z avtomobilov.

audi e-tron. električni avtomobil Zanimiva izkušnja Avto Z električnim Audijem smo se odpeljali na Vršič in nazaj

slovenija 06.05.13. metalcamp, Tolmin, tolminska obvoznica, foto: David Jug | Avtor: David Jug David Jug

Med petdesetimi destinacijami, kjer najdemo tudi vse ceste, na katere vsakdo takoj pomisli, se je znašla tudi cesta med Triglavskim narodnim parkom in Belopeškimi jezeri. Eno od petdesetih najbolj zaželenih cest za zimsko vožnjo si torej delimo s sosednjo Italijo, kar ni nič narobe, saj res gre za cesto, ki vam lahko pripravi veliko lepih vozniških in potovalnih trenutkov. Morda je le dodatek »zimska« malce odvisen od dejanskih razmer.

Dokaz Avto Z električnim smo hoteli na Vršič in vmes storili napako

Kaj so o cesti pravzaprav zapisali na portalu? »Začne se v Triglavskem narodnem parku v Sloveniji in se, ko skoraj pol poti ob vaši strani teče reka Soča, nadaljuje v hribe mimo slovenskih gora in skozi gorske doline. Spotoma je vredno obiskati Tolminska korita in slap Kozjak, v Bovcu pa lahko uživate v  športih. Na drugi polovici poti vas čaka prelaz Vršič s petdesetimi serpentinami, pot pa se konča pri osupljivih Belopeških jezerih v Italiji.«

Prisojnik Vršič vršiška cesta gore | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri portalu sicer svoj interes za zimske vožnje pojasnjujejo s spremembami v potovalnih navadah turistov zaradi pandemije korona virusa. Ugotavljajo namreč, da se vse več ljudi odloča, da bodo namesto z letalom na počitnice potovali kar s svojim avtomobilom.

Ljubljana pohvale iz tujine Popotnik To slovensko mesto znova najboljše v Evropi

Belopeška jezera | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.