Avto
6409 ogledov

Kateri avto ima najboljše sedeže?

Sedež Audi
Slovencem dobro znana korporacija Magna International ima glede na ugledno raziskavo najboljši avtomobilski sedež na svetu. Vgrajujejo ga v Slovencem dobro znani model avta.

Audi A3 je tisti avto, ki ima glede na letošnjo raziskavo J. D. Power vgrajene najboljše sedeže glede kakovosti in zadovoljstva uporabnikov. Na 100 avtov so zaznali 0,0 pritožb ali reklamacij. 

Za J.D. Power je več kot 77 tisoč ameriških uporabnikov novih avtomobilov ocenjevalo sedeže v različnih velikostnih in cenovnih segmentih. Kakovostno sedenje je namreč eden izmed pogojev, da bo uporabnik na dolgi rok zadovoljen s svojim avtomobilom. Uporabniki največkrat kritizirajo spremembo barve, pokanje ali celo odpadanje umetnega ali pravega usnja, škripanje in ropotanje ... Uporabniki so za raziskavo tudi ocenili kakovost sedežev in varnostnih pasov v njihovem novem avtomobilu v prvih treh mesecih uporabe. 

Kot druge najboljše sedeže so uporabniki letos ocenili tiste v porsche cayennu z 0,8 problema na 100 vozil. Za Porsche jih dobavljajo pri družbi Adient.

Na letošnji lestvici 23 najbolj kakovostnih sedežev sicer najdemo osem različnih dobaviteljev. Poleg Magne International (trije sedeži) so na seznamu še Lear (pet sedežev), Adient, Toyota Boshoku in TS Tech Co. (po štiri sedeži) in Delta Kogyo Co., Tachi-S Co. ter Avanzar Interior Technologies (po en sedež).

Med Evropejcem znanimi modeli avtov lahko najboljše sedeže letos najdemo v modelih audi A6, porsche 911, lexus GS, lexus RC, honda civic in mazda MX-5. 

Ford transit Avto Transit je lahko najbolj opazen slovenski kombi

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.