Avto
52 ogledov

Kdo bo najboljši mladi voznik ali voznica v Sloveniji?

Tečaj varne vožnje Gregor Prebil
Izbor Najboljši za volanom je projekt, s katerim želijo različni partnerji, od Avto-moto zveze Slovenije pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA, policije, Rdečega križa Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo ter drugi, izbrati najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji.

Gre za preventivno-izobraževalni projekt, v katerem bodo s serijo izbirnih teoretičnih testov in praktičnih tekmovanj na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem naziv Najboljši za volanom junija podelili tistemu mlademu vozniku oziroma voznici, ki bo poleg znanja cestnoprometnih pravil in poznavanja avtomobilizma ter avtomobilske tehnike pokazal tudi največ znanja, spretnosti in talenta pri varni vožnji avtomobila, ukrepanju v primeru prometne nesreče in poznavanju postopkov izvajanja prve pomoči.

Ambasadorji varne vožnje

Prva faza izbora  bo potekala do 31. marca 2017. Na izbor se lahko prijavijo mladi vozniki in voznice do vključno 24. leta starosti z opravljenim programom dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov. Test vključuje poznavanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila. Najboljših 100 udeležencev spletnega preskusa bodo povabili v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer se bodo v kvalifikacijah, ki bodo aprila in maja, pomerili v najrazličnejših spretnostnih in vozniških preskušnjah. Zmagovalci posamičnih kvalifikacij bodo postali naši finalisti: ti se bodo junija pomerili še v finalnem tekmovanju. Finalisti, še posebej pa zmagovalec, bodo postali mladi ambasadorji varne vožnje.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.