Avto
17 ogledov

Kdo parkira bolje - človek ali stroj?

Parkiranje Youtube
Parkiranje je glede na številne raziskave stresen trenutek za marsikaterega voznika in voznico. Novejši modeli tudi cenovno dostopnih vozil imajo že vgrajen sistem samodejnega parkiranja. Ameriški avtomobilski novinar je preveril, kdo parkira bolje - človek ali sistem?

Sistemi samodejnega parkiranja avtomobilov so današnja realnost, storkovnjaki pa pričakujejo, da bodo v prihodnosti del vsakega serijskega avtomboila, kot je danes to primer s klimatsko napravo. Naprave za samodejno parkiranje so še posbej priročne v večjih in manj preglednih vozilih, sistemi samodejnega parkiranja pa so sposobni avtomboil parkirati že v parkirne bokse, ki niso veliko daljši od dolžine avtomobila. Kdo torej bolje parkira, izkušeni voznika, ali sistem?

Ameriški avtomobilski novinar, video si lahko ogledate zgoraj, je zaključil, da bo prijateljstvo med tehniko in človekov v prihodnje še poglobljeno, njegov preizkus pa je pokazal, da je sam sicer parkiral malenkost bližje robniku, a je samodejni sistem parkiranja avtomobil postavil bolj naravnost. Zmagovalec je torej znan, sistem parkira bolje, kot človek.

Sistem samodejnega parkiranja smo preizkusili tudi na zurnal24.si, video testiranja s karavanskih ford focusom pa si lahko pogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.