Avto
26 ogledov

Kitajcem pohaja sapa

Ford EcoSport
1/26
Ford
Kitajski avtomobilski trg je v zadnjem desetletju doživel razcvet, a so, kot kaže, zlati časi, ko je bila rast prodaje avtomobilov leta 2009 kar 46-odstotna, preteklost. Kljub vsemu je na avtosalonu v Pekingu predstavljena kopica novosti, predvsem prestižnih.

Trend prodaje avtomobilov na Kitajskem je še vedno pozitiven, a je rast za 46 odstotkov, kakršna je bila leta 2009, le še sen proizvajalcev in prodajalcev vozil. Analitiki za letos predvidevajo sedem- do osemodstotno rast prodaje.

Kljub vsemu so proizvajalci avtomobilov za prihodnost kitajskega trga optimistični in vidijo še veliko prostora za rast trga, ki so ga preplavile vse pomembne svetovne proizvajalke vozil. Najbolj optimistični menijo, da bo leta 2020 na kitajskih cestah 40 milijonov vozil.

To je glavni vzrok velike popularnosti največjega kitajskega mednarodnega avtomobilskega salona, organizacijo katerega si delita Peking in Šanghaj. Letos so proizvajalci v Peking pripeljali številne novosti, najbolj vroče pa si lahko ogledate v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.