Avto
6040 ogledov

Kitajci bi znižali cene, okrepili oglaševanje in Evropejcem prodajali avtomobile

Epa
Kitajski Great Wall, ki je v Evropi že izdeloval svoje športne terence, bi spet poskusil s prodajo vozil v Evropi. Tokrat nekoliko drugače kot v prvem poskusu.

Pri kitajskem proizvajalcu avtomobilov spet razmišljajo tudi o postavitvi tovarne v Evropi, če bodo presodili, da bi lahko v Evropi prodali 50 tisoč vozil na leto, je za Automotive News Europe povedal šef znamke Wei Jianjun, ki si zelo želi prodreti tudi na razvite trge izven Kitajske.

Uteži za platišča Avto Pri Kitajcih kupil stroj in začel avtomobilski posel

Za podjetjem Great Wall je že poskus proizvodnje vozil v Evropi. Leta 2012 so odprli tovarno v Bolgariji, kjer so izdelovali športne terence in poltovornjake (pick-up vozila), a so jo zaprli leta 2017. Proizvajalec, ki doma velja za najpomembnejšega proizvajalca suvov in pick-up vozil, vidi v času, ko se prodaja avtomobilov po svetu ohlaja, priložnost za skok na svetovne trge, tudi evropskega.
V državah Evropske unije bi radi športne terence prodajali spet v naslednjih letih, je za Reuters na avtomobilskem salonu v Frankfurtu potrdil Wei Jianjun. 

 | Avtor: Epa Epa

Avto Kitajci prihajajo v Evropo s poceni električnimi vozili

"Na začetku nameravamo vozila proizvajati na Kitajskem in jih izvažati v Evropo," pravi Wei in pojasnjuje, da bodo Evropejcem na voljo tudi njihovi električni in priključno hibridni modeli. "Ko bomo v Evropi prodali 50 tisoč vozil na leto, bomo razmislili o gradnji tovarne v Evropi," še pravi Wei, ki je za Reuters pojasnil, da svojih vozil ne bodo prodajali pod kakšno drugo znamko v Evropi. Great Wall ima znamko Haval, ki svoje poltovornjake izvaža v Italijo.  Great Wall je junija zagnal proizvodnjo v tovarni Tula v Rusiji, kjer nameravajo na leto proizvesti 80 tisoč vozil, hkrati pa ni edini kitajski avtomobilski proizvajalec vozil v Evropi.

 | Avtor: Epa Epa

Revoz Avto Bodo Kitajci Revozu speljali znamko Smart?

Geelly proizvaja vozila v Volvovi tovarni na Švedskem in v Belgiji, tovarno ima tudi v Belorusiji. V preteklosti so kazali ambicije tudi v ZDA, a so načrte postavili na stran v luči trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko.

Great Wall je eden redkih avtomobilskih proizvajalcih, ki beleži rast prodaje na Kitajskem, kjer se prav tako soočajo z zmanjšanim povpraševanjem kupcev po novih avtomobilih. Podjetje je v prvih osmih mesecih letošnjega leta prodalo 624.000 vozil ali 5,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. 

 | Avtor: Epa Epa

Aiways U5 Avto Kitajci v Evropo z najemom vozil, znana cena

Pri podjetju so napovedali, da bodo tržni delež ohranjali z zniževanjem cene produktov in oglaševanjem, kar naj bi bil po mnenju Weija ključ za poslovanje na vseh trgih.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.