Avto
14519 ogledov

Kitajska prehitela Volkswagen in pokazala novega ID.4

VW ID.4
1/4
Kitajsko ministrstvo za industrijo
Premiera njihovega izredno pomembnega električnega križanca, kot si jo Nemci gotovo niso želeli.

Kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo je na svoji spletni strani pokazala fotografije povsem serijskega modela ID.4 crozz, drugega električnega avta nove generacije iz Volkswagna. 

Kitajska namreč  zahteva, da morajo vsi proizvajalci njenemu ministrstvu predhodno poslati podatke o novih avtomobilih, ki jih bodo dali na trg oziroma jih bodo izdelovali na Kitajskem. Na ministrstvu pa so meni nič in tebi nič slike kar delili z javnostjo. 

Pravih presenečenj pri obliki pravzaprav ni, saj je takšna, kot so jo napovedovali vsi koncepti in je tesno navezana na kombilimuzinskega ID.3.

ID.4 je s 4,59 metra mišljen kot električna alternativa zdajšnjemu tiguanu. Tako kot pri ID.3 ga poganja 110-kilovatni električni motor, ki poganja zadnji par koles. Tudi pri izbiri baterij naj bi bila zgodba podobna, tista največja naj bi zadostovala za okoli 500 kilometrov poti po starem NEDC kriteriju.

VW ID.4 | Avtor: Kitajsko ministrstvo za industrijo Kitajsko ministrstvo za industrijo
VW ID.4 | Avtor: Kitajsko ministrstvo za industrijo Kitajsko ministrstvo za industrijo

Avto bodo za kitajsko tržišče izdelovali v tamkajšnji VW tovarni, prodajali pa ga bodo seveda tudi v Evropi in za razliko od ID.3 tudi v ZDA, tako da bo to res prvi pravi globalni VW električni avto.

Poleg modela ID.4 crozz pa so na kitajski strani pokazali malce daljšo in višje nasajeno različico ID.4 X. Kaj natančno bomo videli in vozili v Evropi, bo treba počakati na uradno sporočilo Volkswagna, ki ga zaradi dogodkov lahko pričakujemo zelo kmalu.

VW ID.4 | Avtor: Kitajsko ministrstvo za industrijo Kitajsko ministrstvo za industrijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3