Avto
3340 ogledov

Volkswagen ima novega šefa, prve poteze bodo boleče

Ralf Brandstaetter Epa
1. julija bo na vrhu znamke Volkswagen dosedanjega glavnega operativnega direktorja Herberta Diessa zamenjal Ralf Brandstaetter.

Herbert Diess, ki ostaja glavni direktor skupine Volkswagen, ki bo tako lažje obvladoval vodenje preostale družbe, ki vključuje znamke, kot so Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini in Porsche. Ralf Brandstaetter na čelu znamke Volkswagen ne bo imel lahke vloge, saj bo moral že takoj na začetku povleči boleče poteze. Njegova naloga bo prizadevanje za zmanjšanje stroškov v največjih tovarnah podjetja v Nemčiji.

Volkswagen caddy Avto Volkswagen presenetil z obliko novega caddyja

Preoblikovanje upravljanja prihaja po tednih prepirov med Volkswagnovimi vodilnimi sindikalisti in direktorji zaradi hitrosti in obsega načrtov za zmanjšanje stroškov, da bi sprostili sredstva za korenit premik v smeri električnih avtomobilov.

"Ralf Brandstaetter je eden najbolj izkušenih direktorjev podjetja," je v izjavi dejal Diess. Iz Volkswagna so še sporočili, da bo Diess ohranil splošno odgovornost za osebna vozila znamke Volkswagen in da bo preoblikovanje upravljanja povzročilo odhod vodje javnih naročil in komponent Stefana Sommerja.

Ralf Brandstaetter | Avtor: Epa Epa

Volkswagen ID.4 Novost Avto Volkswagen udaril z novim električarjem

Sommer se je VW pridružil leta 2018 in nadzoroval ambiciozne načrte javnih naročil, vključno z gradnjo velikih tovarn, ki bi pospešile Volkswagnov ambiciozni prehod v elektrifikacijo, a je proizvajalec avtomobilov naletel na ozka grla pri dobavi.
Že v ponedeljek so viri zaupali tiskovni agenciji Reuters, da je imel nadzorni svet Volkswagna izredno sejo, na kateri so razpravljali o zamenjavi Diessa kot izvršnega direktorja znamke VW.

Ralf Brandstätter se je rodil 8. septembra 1968 v Braunschweigu. Po zaključenem šolanju za servisnega tehnika pri Volkswagnu v Braunschweigu je študiral industrijsko strojništvo in se leta 1993 pridružil koncernu Volkswagen. Po več delovnih mestih na področju vodenja mednarodnih projektov nabave je prevzel funkcijo referenta uprave v generalnem sekretariatu družbe Volkswagen AG. Leta 1998 je prevzel vodenje nabave kovin za podvozja in pogonske komponente, leta 2003 pa je postal projektni vodja za nove avtomobilske projekte. Leta 2005 se je preselil v Španijo, kjer je postal vodja nabave pri SEAT-u. Leta 2008 je bil nato imenovan za člana uprave družbe SEAT za področje nabave. Leta 2010 je Brandstätter postal vodja koncernske nabave zunanjih komponent. Od leta 2012 naprej je bil vodja koncernske nabave za zagon novih produktov, oktobra 2015 pa je postal generalni pooblaščenec družbe Volkswagen AG. Decembra 2015 je bil Brandstätter imenovan za direktorja nabave pri znamki Volkswagen. Od 1. avgusta 2018 je Brandstätter operativni direktor (COO) znamke Volkswagen.
 

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Pri nas! Avto Volkswagen golf še v osmo prepričuje Slovence, da je najboljši

Diess se trudi, da bi vodilni sindikalisti, ki nadzorujejo devet od 19 sedežev v nadzornem svetu, pristali na boleče zmanjšanje stroškov. Prihranki so namenjeni plačilu 34 milijard evrov (38 milijard dolarjev) naložb v električne in avtonomne avtomobile ter 50 milijard evrov naložb v baterije za električna vozila.

Tiguan allspace Skica naslednjega Avto Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

Diess se je znašel pod velikim pritiskom, saj je moral Volkswagen zaradi programske napake v času, ko se podjetje pripravlja na množično proizvodnjo VW-jevega električnega avtomobila ID. 3, ustaviti tudi prodajo svojega najnovejšega modela VW golf.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.