Avto
172 ogledov

Kolektor v množično postavitev e-polnilnic po Sloveniji

Električni avtomobil Facebook
Po dveh polnilnicah za električne avtomobile v Idriji bo Kolektor množično postavil polnilne postaje za električne avtomobile tudi drugje po Sloveniji.

Da bo potovanje z električnimi vozili udobno in hitro, so se v idrijskem koncernu Kolektor odločili, da trgu ponudijo ključne komponente in tehnologije za postavitev polnilnic. V ponedeljek je v Idriji v uporabo predal prvi dve polnilni postaji, v kratkem jih bo sledilo vsaj še 100 po celotni Sloveniji.

Takšne polnilnice bodo zaradi inovativnih tehničnih rešitev cenovno ugodnejše, vključujejo pa vse najsodobnejše elemente upravljanja z energijo in se oblikovno vključujejo v okolje ter ulično razsvetljavo, so sporočili iz Kolektorja.

Polnilni postaji, ki ju je pred svojim razvojno-tržnim centrom postavil Kolektor, imata po dve polnilni mesti moči 22 kilovatov. S priključkom Type-2 se lahko na njih polni vse na trgu dostopne električne avtomobile. Takšna polnilnica je dostopna vsem uporabnikom na svetu in za vsa električna vozila, saj je za polnjenje in plačevanje storitev dovolj že pametni telefon.

Kolektor ponudil pametne rešitve

Jedro Kolektorjeve polnilne postaje predstavlja tehnološko inovativna, patentirana rešitev, t.i. Pluton Power oziroma pametna varovalka, ki združuje tri elemente v eni napravi: merjenje, kontrolo in zaščito. "Ta rešitev bo prinesla revolucijo v naše električne omarice, saj bomo z enostavno zamenjavo obstoječih varovalk s pametnimi dobili popoln nadzor in kontrolo nad vsemi električnimi napravami. O stanju in morebitnih napakah v hiši bomo obveščeni preko pametnega telefona," so prepričani v Kolektorju.

Kolektor delovanje na področju avtomobilske industrije usmerja svoje cilje predvsem v uporabo in razvoj naprednih materialov ter razvoj produktov in sistemov, ki v največji možni meri prispevajo k uresničevanju zniževanja emisij in so usmerjeni v zeleno mobilnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.