Avto
20 ogledov

Slovenci bi sodelovali z Japonci

Toyota EPA
Nekaj pomembnih slovenskih avtomobilskih dobaviteljev, Cimos, Hidria, Iskra Avtoelektrika in Kolektor, povezanih v združenje Avtomobilski grozd, bo poslovne priložnosti iskalo pri japonskih proizvajalcih vozil, ki imajo svoje proizvodne lokacije že v Evropski uniji.

Slovenskemu avtomobilskemu grozdu so v okviru obiska na Japonskem zaupali organizacijo poslovne konference in razstave JAMA-CLEPA, ki je hkrati platforma za nadaljnje sodelovanje med japonskimi proizvajalci vozil in evropskimi dobavitelji.

V ta namen načrtovano 10. konferenco bi morali sicer organizirati že junija 2009, a so jo zaradi kriznih razmer preložili. Trenutni pogovori kažejo, da jim jo bo uspelo izvesti predvidoma konec leta 2013.

Direktor Slovenskega avtomobilskega grozda Dušan Bušen meni, da gre za pomembno slovensko poslovno aktivnost na zelo zahtevnem trgu, ki lahko posledično pripelje do poslovnih povezav tudi na drugih področjih slovenskega gospodarstva.

V ponedeljek so izvedli seminar, na katerem so se lahko podjetja predstavila vodjem nabav in razvoja japonskih proizvajalcev vozil in nekaterih ključnih dobaviteljev. Danes si bodo ogledali Toyotino tovarno v Nagoji.

Da bi to priložnost kar najbolje izkoristili, so se v Slovenskem avtomobilskem grozdu odločili organizirati skupinski sejemski nastop na sejmu Automotive Engineering Expo, ki bo od srede do petka potekal v Jokohami na Japonskem, organizira pa ga japonsko združenje inženirjev v avtomobilski industriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.