Avto
19 ogledov

Kolesar razkrinkal najbolj odsotnega voznika

Voznik in mobitel Profimedias
Neki kolesar v službi prometne varnosti je objavil video verjetno najbolj nepozornega voznika v Veliki Britaniji. Med vožnjo je imel v obeh ušesih slušalke, ob nogah mu je tablica predvajala video, sam pa je gledal na telefon.

Posnetek je nastal v mestu Aberdeen, posnel pa ga je kolesar, ki je imel na čeladi kamero. Voznik je v popoldanski gneči vozil land rover discoveryja. Pa nikar ne mislite, da je zgolj po polžje lezel po eni glavnih mestnih vpadnic ... Kako zelo ga je multimedija zaposlila, da se mu ni zdelo vredno opazovati dogajanja v prometu, je v videu jasno vidno. "Saj ta sploh ni na planetu," je poleg pripisal avtor.

Policija je hitro pristopila k preiskovanju primera in je po poročanju Daily Maila že poslala tožilstvu obtožni predlog proti 46-letnemu vozniku.

Nad nevarne voznike v stilu Robin Hooda

Neznani kolesar na Youtubeu redno objavlja posnetke z vzdevkom Aberdeen City Cam. Na njih so izpostavljeni vozniki in voznice, ki med vožnjo uporabljajo mobilnike ali pa iz različnih drugih razlogov niso pri stvari.

Na posnetke tudi pripiše registrske številke nevarnih voznikov. V Sloveniji bi si kolesar verjetno hitro nakopal opozorilo informacijskega pooblaščenca.

Komentarjev 1
  • Pepe007 09:39 11.februar 2015.

    V Sloveniji sem videl na avtocesti voznika, ki je imel na nekem nosilcu v višini volana prenosni računalnik in je nekaj delal s sledilno ploščico. Nisem se mogel ravno vštric peljati, da bi videl, če je tudi kaj tipkal.