Avto
2410 ogledov

Trik, kako imeti pet koles v enem

Retyre pnevmatike Retyre
To je ena boljših idej, kako z istim kolesom kolesariti skozi vse leto in po vseh podlagah.

Začelo se je kot start-up, zdaj pa je že povsem izoblikovan poslovni model. Mladci iz podjetja ReTyre so prišli na idejo, kako bi kolesarski pnevmatiki na enostaven način spreminjali obliko profila, tako da bi lahko kolo enkrat uporabljali za cestno vožnjo, drugič za drvenje po gozdnih stezicah, spet tretjič za spopad s pravimi traili ali pa celo s snegom in ledom. 

Kolesarska čelada To ni šala Avto To ni šala: obvezna uporabo kolesarske čelade za vse!

Izdelali so pnevmatiko z gladkim cestnim profilom, ki ima na obodu vgrajeno zadrgo. Na to zadrgo je mogoče prek osnovne pnevmatike v kratkem času namestiti štiri različne dodatne plašče, od katerih ima vsak drugačen profil, kar pač uporabniku najbolj ustreza.

Eden je prilagojen za vožnjo po peščeni podlagi, drugi je primeren za tipično trail kolesarjenje, tretji je izdelan z mislijo na vožnjo pozimi po urbanih stezah, poslednji pa po sestavi in zaradi dodanih žebljičkov omogoča vožnjo tudi po ledu. Pri izdelavi plaščev so se po lastnih besedah zelo posvetili kakovosti, uporabili so posebna vlakna za ojačitev.  

Retyre pnevmatike | Avtor: Retyre Retyre

Že v času javnega zbiranja denarja pred dobrim letom se je ideja izkazala za zelo uspešno, saj so precej presegli zastavljene cilje. Zdaj je mogoče pnevmatike že tudi dejansko naročati in sicer v dimenziji 26 in 28 palcev. 

Investicija v "pet koles v enem" pa terja začetno investicijo. Cenejša različica osnovnega plašča po podatkih z njihove spletne strani stane 30 evrov, "obleki" za pesek in trail 55 evrov, medtem ko "zimska profila" staneta okoli 80 evrov.

Retyre pnevmatike | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.