Avto > Kombinirana
4552 ogledov

Daimler razgrnil drzen načrt

Mercedes-Benz eCitaro Nomago
Dizelskim mestnim avtobusom šteta leta.

Nemški Daimler želi v Evropi do leta 2030 prodajati le še električne avtobuse, namenjene mestnemu prevozu. Ob tem namerava kupcem v Evropi in Latinski Ameriki ponuditi ogljično nevtralna vozila vseh kategorij, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mercedes-Benz eCitaro Avto V Novi Gorici potnike prevaža prav poseben avtobus

"Do konca desetletja se bomo osredotočali na naložbe v električne mestne avtobuse," je za dpa povedal vodja Daimlerjeve divizije za proizvodnjo avtobusov Till Oberwörder. Leta 2018 so na trg poslali prvi popolnoma električen mestni avtobus eCitaro. Oberwörder je z izdelkom zadovoljen. Po njegovih besedah po evropskih cestah trenutno vozi več kot 600 teh modelov.

scania super Posebnež Avto Spoznali smo super scanio

Lani so prodali 18.736 avtobusov, v podjetju pa ne razkrivajo, kolikšen delež je bil električnih.

Mercedes-Benz eCitaro | Avtor: Nomago Nomago

scania super Avto Neverjetna izkušnja: Za volanom težkega vlačilca

Po poročanju dpa je na splošno delež električnih mestnih avtobusov še vedno nizek. Po podatkih nemškega združenja prevoznikov lani v Nemčiji obratovalo 35.000 avtobusov, od teh jih je bilo električnih 1200.

ELEKTRIČNA VOZILA Gorenjska S sredstvi Eko sklada hitreje do novih električnih avtobusov

Oberwörder je ob tem izpostavil, da ni dovolj zgolj proizvesti električne avtobuse. "Spremeniti se mora infrastruktura, prilagoditi bi morali skladišča in zagotoviti ustrezne polnilnice," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.