Avto > Kombinirana
234 ogledov

Ford povečal nosilnost za celega človeka

Ford transit connect Ford
Ford je predstavil še bolj učinkovito različico svojega dostavnika transit connect z varčnejšim motorjem in nosilnostjo.

Ford Transit Connect je z najvarčnejšo porabo goriva v svojem segmentu in nosilnostjo do ene tone še privlačnejši za upravitelje voznih parkov, pravijo pri Fordu. 

Posodobljen model ima po mnenju proizvajalca znatno izboljšano zmogljivost za upravitelje voznih parkov, vključno z najvarčnejšo porabo dizelskega motorja v tem segmentu. 1,5-litrski ecoblue motor po WLTP v različici L1 porabi le 5,1 litra na 100 kilometrov, prihaja pa v različici s 74 kW (100 KM) ali 88 kW (120 KM). 

Ford transit Pet ton Avto Ford predstavil največjega težaka

Zdaj je na voljo tudi z dovoljeno skupno maso vozila 2501 kg, ki za še večjo produktivnost nudi bruto nosilnost do 982 kg, kar je 79 kilogramov več kot doslej. Menjalnik je lahko šeststopenjski ročni ali avtomatski osemstopenjski. 

Zanimiva posebnost je tudi, da je Ford za vse različice 1,5-litrskih dizelskih motorjev EcoBlue, ki poganjajo model Transit Connect, odobril uporabo goriva z vsebnostjo z vodikom obdelanega rastlinskega olja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.