Avto > Kombinirana
264 ogledov

Fordova gospodarska vozila za teren

ford transit, tourneo custom
1/21
ford
Ford je predstavil več različic transita in tournea, s katerimi se bodo vozniki lahko odpravili tudi na bolj terensko zahtevne poti.

Z novima opremama trail in active bodo sprva na voljo Fordovi veliki kombi transit oziroma transit in tourneo custom. Naročila zanje že zbirajo, prve pa bodo kupcem dobavili konec poletja.

Ford transit, 10-stopenjski samodejni menjalnik Avto Kaj ima ford transit skupnega z mustangom?

ford transit, tourneo custom | Avtor: ford ford

Ford transit trail ali transit custom trail bo v primeru prednjega pogona opremljen z novim mehanskim diferencialom z omejenim zdrsom mLSD, na voljo pa bo tudi s pravim štirikolesnim pogonom. Tudi ostala oprema bo ustrezala zahtevam udobne vožnje po slabši podlagi, prav tako pa tudi praktičnosti, saj bosta poleg črne plastike oba modela denimo opremljena tudi s strešnimi nosilci in stopnicami.

ford, ford transit, lgv, lahka gospodarska vozila, fort transit connect, ford transit custom, ford transit courier Promo Uporabno Kako pravilno izbrati najbolj primerno lahko gospodarsko vozilo

ford transit, tourneo custom | Avtor: ford ford

Druga nova različica opreme je active, namenili pa so jo predvsem zasebnim in poslovnim uporabnikom, ki jih zanimajo zelo različne dejavnosti. Transit custim in tourneo custom active bosta na voljo le s prednjim pogonom in seveda opremljena z diferencialom mLSD, ki jima bo zagotovil oprijem na spolzki podlagi. K terenskemu vtisu bodo svoje dodali tudi zunanji dodatki v slogu športnih terencev.

Ford tourneo custom Novost pri nas Avto Dostava ljudi in paketov tudi v Sloveniji postaja hibridizirana

Diferencial z omejenim zdrsom in štirikolesni pogon

Diferencial mLSD, ki so ga razvili pri specialistu za pogonske tehnologije Quaife in sodeluje tudi s sistemom ESP, navor ob slabem oprijemu samodejno prenese na kolo z največjim trenjem in stikom s podlago in tako avtomobilu pomaga, da lažje premaguje teren s slabšim oprijemom. Enako tehnologijo sicer uporabljajo tudi avtomobili iz oddelka Ford Performance, kjer poskrbi za boljši oprijem in vodljivost pogonskih koles.

Ford ranger Novost Avto Ranger se je odločil vkopati na vrhu

ford transit, tourneo custom | Avtor: ford ford

Štirikolesni pogon, ki je na voljo v transitu trail, po drugi strani, na zadnji kolesi po potrebi prenese do 50 odstotkov navora in tako še dodatno izboljša transitove zmožnosti premagovanja zahtevnih podlag. Njegovo delovanje dopolnjujeta tudi vozna programa slippery za spolzko podlago in mud/rut za vožnjo po blatu in kolovozih, ki ju voznik izbere z regulatorjem na armaturni plošči.

Ford Focus Active Avto Cestni prvak, ki želi biti tudi makadamski prvak

Prihaja tudi connect active

Transit, transit custom in tornue custom so v različicah active in trail sicer le predhodnica, saj jim bosta sledila še manjša modela transit connect in tourneo connect z opremo active. O njiju bomo več izvedeli jeseni, ko ju bodo ponudili na trgu, za zdaj pa si lahko ogledamo le njune fotografije.

Ford Tourneo Courier Avto Mali družinski prevoznik z veliko prostora

ford transit, tourneo custom | Avtor: ford ford

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.