Avto > Kombinirana
2293 ogledov

Volkswagen vabi na pot z novo californio

VW california avtodom
1/16
Volkswagen
Volkswagen je na salonu karavaninga v Düsseldorfu predstavil dokončno študijo nove generacije bivalnika california na osnovi multivana T7, zanimivo nadgradnjo pa ima tudi novi poltovornjak amarok.

Volkswagen transporterja v prostočasni izvedbi california izdeluje že od leta 2003. Od tedaj so jih izdelali že okrog 260.000 in v tem času sta se jim pridružila še manjši caddy california in večji crafter california. Multivan je z novo generacijo dobil novo platformo in na njej zdaj sloni tudi novi bivalnik.

VW california avtodom | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Nova platforma je novi californii prinesla predvsem več prostora v notranjosti, ki so jo precej preuredili. Dvižna streha ostaja, kuhinjski del pa je zasnovan povsem na novo. California bo namreč po novem tudi na kuhinjski strani imela drsna vrata, ki jo bodo a neki način spremenila v vrtno kuhinjo.

Pri Volkswagnu izpostavljajo, da je nova california s tem pridobila tri prostore. Prvi zunanji je na desni strani, kjer tako kot pri prejšnji californii omogoča varno vstopanje in izstopanje na pločnik, enako varno in preprosto pa je tudi natovarjanje in raztovarjanje vozila. Med kampiranjem se to območje s tendo spremeni v odprt šotor in razširjen odprti prostor v naravi.

VW amarok | Avtor: Volkswagen Volkswagen

V Düsseldorfu si je bilo mogoče ogledati tudi novi volkswagen amarok panamericana, ki so ga pri podjetju Genesis Import GmbH predelali v terenski avtodom. Predelava vključuje strešni šotor, 270-stopinjsko tendo in aluminijasto kabinsko nadgradnjo. Spremembam so prilagodili tudi vzmetenje ter vozilu dodali terenske pnevmatike BF-goodrich, dodatno led osvetlitev na strehi in dodatne žaromete na prednjem delu.

Drugi prostor je notranjost, ki je ostala enako praktična kot v predhodnici, vendar pa so ji dodali lahke sedeže, ki jih je mogoče tudi lažje odstraniti in prostor uporabiti za prevažanje večjih predmetov. Sedežni del se lahko tudi hitro spremeni v ležišče ali pa se sedeže obrne ene proti drugim.

Tretji prostor je pri dodatnih drsnih vratih na voznikov strani in predstavlja razširitev kuhinje v jedilnico. Dopolnjujeta ga še zložljiva mizica in električna vtičnica na zunanji strani, praktičnost pa dopolnjuje še kompaktni žar, ki je shranjen v kuhinjskem bloku in se do njega dostopa z zunanje strani. Od zunaj je dostopen tudi hladilnik.

VW california avtodom | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Ker ima nova california električno zavoro, je prehod s prednjih sedežev v bivalni prostor precej olajšan. Za voznikovim sovoznikovim sedežem je tudi dovolj prostora za vgradnjo prenosnega stranišča. V omaricah in pedalih je veliko prostora za shranjevanje različnih potrebščin, poskrbljeno a je tudi za ustrezno osvetlitev. Tako, kot doslej, je glavna postelja pod dvižno streho.

Vozno in ostalo tehniko california sicer povzema po multivanu, kar pomeni, da bo na voljo tudi s priključno hibridnim pogonom, delovne funkcije bivalnika, med drugim tudi ustrezno izravnavo lege, pa je možno izvesti tudi preko infotainmenta.

dezurni@styria-media.si

VW california avtodom | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW california avtodom | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.