Avto
5 ogledov

Koncept, ki levu prinaša novo grivo

Koncept pri Peugeotu označujejo za laboratorij prihajajočih tehnologij.
1/6
Žurnal24 main
Peugeot bo oktobra v Parizu predstavil koncept RC hybrid, po katerem se bodo oblikovno zgledovali vsi naslednji hišni modeli.

Čeprav so Francozi skopi z besedilom glede štirivratnega štirisedežnega kupeja, pa je mogoče iz fotografij napovedati, da koncept uvaja kar nekaj sprememb v dosedanje oblikovanje "levčkov".

Predvsem spredaj dosedanjo visoko masko z velikimi odprtinami pri konceptu nadomešča bolj k tlem potisnjen in skrbno oblikovan motorni pokrov, na katerem kraljuje velik hišni znak. Linija se z motornega pokrova v loku dviguje in znova spušča proti zadnjemu delu vozila, kar doda svoje k opaznosti koncepta.

Napredni pogon
RC hybrid ne bo ostal le pri zunanjosti, saj bo vanj vgrajena napredna zelena tehnologija v obliki hibridnega pogona, ki bo lahko deloval zgolj na elektriko ali pa v kombiniranem režimu elektrika – bencin. Po zagotovilih Peugeota bo končna moč dosegala celo do 230 kW (313 KM), obenem pa bi avtomobil na cesti izpuščal le 109 g/km ogljikovega dioksida.

Oblike koncepta RC bosta verjetno najprej povzela že naslednika modelov 407 in 607, ki sta napovedana za leti 2010 in 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.