Avto
13966 ogledov

Konec za priljubljenega električarja pri nas

Renault ZOE Anže Petkovšek Renault ZOE
Zadnja priložnost za nakup enega najbolj priljubljenih električarjev pri nas.

Renault zoe velja za enega najbolj priljubljenih električnih avtomobilov v zadnjem desetletju v Sloveniji. Prodaja se pri nas končuje, vendar lahko nove primerke še vedno kupite. A je to morda zadnja priložnost.

ZOE z ev na ac Avto Omleta in sok ali sedem litrov dizla

Pri uvozniku za vozila za znamko Renault za Slovenijo so za zurnal24.si potrdili, da električnega renault zoeija ne naročajo več v tovarno, saj ga v Sloveniji počasi umikajo iz ponudbe. Potrdili so nam tudi, da imajo nekaj vozil še vedno na zalogi. Lani je bilo pri nas po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila pri nas registriranih 65 novih vozil zoe, še leto prej pa 190.

Renault ZOE | Avtor: Anže Petkovšek Električno vozilo Renault ZOE Anže Petkovšek

električni avtomobili Avto Takole se na tehničnih pregledih obnesejo rabljeni električni avtomobili

Aktualni, prenovljeni zoe, je pri nas na voljo od leta 2019. Gre za drugo generacijo, ki mu je prinesla nekaj oblikovnih sprememb. Svoj čas je bil eden najbolje prodajanih električnih avtomobilov v Evropi.

Renault zoe Vozili smo Avto Vozili smo: Renault zoe po novem obljublja 400-kilometrski doseg

V ponudbi twingo in megane

Predvsem, ko gre za polnjenje baterij, je zoe boljši od marsikaterega novega tekmeca. Renault je namreč zadnji generaciji namenil hitro polnjenje s 50-kilovatnim enosmernim tokom, ki baterijo v dobre pol ure napolni za 150 kilometrov vožnje in seveda pride do izraza predvsem med dolgimi vožnjami predvsem po avtocestah.

Renault ZOE | Avtor: Anže Petkovšek Električno vozilo Renault ZOE Anže Petkovšek

Renault ZOE Avto Tale je kriv, da ni električnega clia

Hitro polnjenje baterij pa še bolj odraža na javnih polnilnicah. Kjer to omogočajo, lahko polnjenje z izmeničnim tokom poteka celo do moči 22 kilovatov.

Po koncu prodaje modela zoe, Renault v ponudbi ohranja 100-odstotno električnega twinga in megana E-tech electric.
 

Komentarjev 2
  • robi2107 21:28 17.februar 2023.

    Kje pa piše "oglas"?

  • jakec1575 19:21 17.februar 2023.

    Slovenski konkurencni trg prodaje vozil. Trije velikani pokupil vse prodajalne. Res skrbimo za domovino kot svinja z mehom. Ne zasluzimo si je. Hlapci za vedno