Avto
56 ogledov

Kosmač zadnji zaradi zajčice

Viktorija Manzinni in Rok Kosmač
1/17
Benjamin Kovač
Med vozniki, ki so v petek na finalu Varčnega voznika vozili varčno, je bil tudi pevec Rok Kosmač, ki ga je na 63 kilometrov dolgi trasi spremljalo Playboyevo dekle leta, Viktorija Manzinni. In ravno zaradi "super družbe" je Rok pristal na zadnjem mestu.

Rok Kosmač in Viktorija Manzinni sta 63 kilometrov dolgo traso, ki jo je v petek pošteno namočil dež, prevozila v eni uri, 23 minutah in 48 sekundah. Njuna poraba je bila v primerjavi s tekmovalci, ki so se potegovali za opel astro ecoflex, najvišja. V povprečju sta porabila pet litrov dizelskega goriva na sto kilometrov.

Poudarek na spoznavanju
"Poleg tega, da je bil poudarek na varčnosti, sva imela z Viktorijo tudi poudarek na spoznavanju, saj je res super družba. Pot je bila super in poučno zabavna," je ob zaključku vožnje povedal Rok, Viktorija pa je dodala, da je bila vožnja z Rokom res zanimiva. "Sicer sem morala zelo pozorno spremljati pot in paziti, da je Rok pravočasno zavil desno (smeh), ampak je bilo res fajn. Dalo se je voziti varčno, saj nisva poznala poti, morala sva biti res pozorna, da ne bova česa zgrešila."

Rok pravi, da je tudi sicer varčen voznik, saj ni težko biti varčen. "Tudi na splošno vozim varčno in varno, na cesti zelo nerad tvegam. Tako kot sem se vozil danes, se sam vozim vsak dan." Viktorija pa se najraje zanaša na tempomat. "Ne vem, če obvladam tako kot Rok. V svojem avtomobilu se ravnam bolj po tempomatu in mislim, da je tudi to neka vrsta varčnosti."

Pozor, Nina in Tina za volanom!
Medtem ko sta se Rok in Viktorija spoznavala, sta pevka Nina Pušlar in miss Slovenije 2009 Tina Petelin preizkušali naprave za testiranje reakcijskega časa, ki jih je na finale pripeljala Javna agencija RS za varnost prometa.

Prva se je pustila testirati Nina, ki je preizkusila, kakšen je njen reakcijski čas, če se z avtomobilom vozi po mokrem cestišču. Rezultat: pri 63 km/h je reagirala v 1,57 sekunde, zaustavila pa se je po 67 metrih. "Toliko sem rabila, ker sem pogledala stran," je v smehu komentirala Nina. Tino pa smo posedli na motor, na katerem je prav tako kot Nina merila reakcijski čas. Rezultat: pri 130 km/h je reagirala v 0,82 sekunde, zaustavila pa se je po 125 metrih. "No, pa saj nisem bila tako slaba," je povedala nekdanja misica.

Kaj pa pijanost?
Pri obeh estradnicah smo preverili tudi, kako bi se obneslo, če bi za volan sedli pijani. Nadeli sta si očala, ki zamaknejo vid in simulirajo, kako je, če imaš v krvi 2,5 promila alkohola. Presenetljivo (ali skrb vzbujajoče?) sta tako Nina kot Tina v tem stanju lepo in brez večjih odstopanj hodili po ravni črti. "S temi očali sem bila zelo pijana, ampak sem vseeno v redu hodila," je bila nase ponosna Pušlarjeva, Petelinova prav tako: "Ni bilo težko. Po črti mi je ravno uspelo hoditi že trikrat."

Več o podvigih estradnikov, ki so se nam pridružili na finalu Varčnega voznika, si oglejte v zgornji galeriji.

Komentarjev 2
  • vrtnica 12:08 28.junij 2011.

    Ja tale Rok je res ena slikca...

  • 1111 10:37 28.junij 2011.

    ...zato ker nima pojma, ne zaradi zajčice...še pogledal je ni :P