Avto
4 ogledov

Kupejevska laguna razkrita

1/12
Žurnal24 main
Renault je v Cannesu, ki je bil poleg bližnjega Monte Carla te dni že tako v središču svetovnega zanimanja, predstavil laguno coupe.

Tako so Francozi udejanjili želje in ugodili mnogim, ki so občudovali Renaultov koncept dvovratnega štirisedežnega kupeja na avtosalonu lani v Frankfurtu. Gre za srednje dolg kupe (dolžina 4,64 metra, širina 1,83 metra, medosna razdalja 2,69 metra), ki po mnenju tovarne uspešno združuje luksuzno eleganco in športnost. Sodeč po videzu sprednje maske (predvsem luči) ni dvoma, da gre za derivat običajne lagune. Po dolgem in mišičastem sprednjem delu se linija prek velikih steklenih površin v loku prevesi v zadnji del, ki se konča s kratkim, proti sredini zavihanim previsom. Zadek je svojsten in zahvaljujoč tankim svetilom z LED-osvetlitvijo zelo opazen. Avtomobil je postavljen na 17- ali 18-palčna platišča. Notranjost je precej podobna tisti iz limuzine, bo pa po napovedih lahko zelo bogato opremljena.

Ni samo lep ...
Avtomobil je bil zasnovan v sodelovanju z Renault Sport Technologies oddelkom, kar pomeni zelo napredne vozne lastnosti. Podvozje Active drive je znano že iz lagune GT. V ovinkih se pod kotom giblje tudi zadnji par koles, kar omogoča zelo športno raven vožnje.

Na prisekanem in športno nabitem zadku kraljuje tenka linija s svetili LED. © Renault

 
Avtomobil bosta poganjala dva šestvaljnika, ki izhajata iz Renaultovega sodelovanja z Nissanom. Povsem nov je dizelski V6 dCi (ni podatkov o prostornini), ki razvije 173 kW (235 kW) moči in 450 Nm navora. Bencinski šestvaljnik ponuja 175 kW moči (240 KM) in 330 Nm navora, oba motorja pa kolesa ženeta prek šeststopenjske avtomatike. Pospešek do sto kilometrov na uro naj bi bil ne glede na motor krajši od sedmih sekund.

Več o vozilu bo Renault razkril na oktobrskem pariškem avtosalonu, ko bodo znane tudi cene, seznami dodatne opreme in prodajni načrti. Prodaja naj bi se začela takoj po koncu avtosalona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.