Avto
74 ogledov

Kupujete rabljen avto?

Če je prejšnji lastnik kadil v avtomobilu, boste potrebovali kar nekaj časa, da Žurnal24 main
Če še nikoli niste kupovali rabljenega avtomobila, si zagotovo ne morete niti predstavljati, kako zelo umazana in zanemarjena vozila vam bodo poskušali prodati.

Očitno se prodajalci rabljenih avtomobilov ne zavedajo, da ohranjenost avtomobila velikokrat bolj šteje kot na primer to, da ima avto centralno zaklepanje ali električno nastavljiva ogledala. Papirčki od čokoladic, stari računi in podobna krama v avtomobilskih predalih je še najmanj, kar vas lahko doleti. Zame bo ostala večni fenomen prestavna ročica. Le kaj mora z njo početi lastnik avtomobila, da postane tako raztrgana in scefrana, kot bi nanjo spustil pobesnelega psa? In ali avtomobilski vandali svojo pijačo nalašč polivajo po avtomobilskih sedežih in celo po strehi (od znotraj!)?

S smetmi vred
Če bi v rokah imela zakonodajno moč, bi vsekakor uvedla zakon, da mora prodajalec rabljenega vozila pred predajo avto obvezno odpeljati na generalno in temeljito čiščenje. V realnem svetu pa računam vsaj na neformalno pravilo in osnovni bonton. Vendar očitno zaman, saj je še vedno preveč prodajalcev, ki iz avtomobila, ki so ga prodali, samo poberejo svoje osebne stvari, ki jih še potrebujejo, avto pa pro(e)dajo s smetmi vred. Očitno je tudi preveč kupcev rabljenih avtomobilov, ki so zaradi ugodnega nakupa (beri ugodnega razmerja cena, letnik in kvaliteta avtomobila) pripravljeni vse te smeti mirno požreti.

Ne le v predalih
Tudi pri nakupu rabljenega avtomobila velja, da če želimo ukrotiti trgovce, moramo razsvetliti kupce. Zato vsem kupcem zanemarjenih rabljenih avtomobilov predlagam, da si postavijo sledeče vprašanje: Če je prejšnji lastnik tako zelo zanemarjal čistočo v avtomobilu, kako mu lahko zaupam, da se ni prav tako brezobzirno vedel do avtomobila nasploh? Pozabil na redno nego in servise, ga puščal na snegu in dežju, četudi bi mu lahko poiskal zavetje, ga vozil kot reli ali traktor, ga sčistil le tedaj, ko zaradi umazanih šip že ni bila več možna vožnja in je v avtu smrdelo …

Odločitev je vsekakor vaša. Toda nikar se ne tolažite, da bo eno čiščenje dovolj, da boste iz umazanca, ki ste ga kupili, spravili vso svinjarijo, ki jo je prejšnji lastnik avtomobila nonšalantno pustil za sabo. Njegov zanemarjajoč odnos do avtomobila zagotovo ni pustil posledic samo v avtomobilskih predalih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.