Avto
25 ogledov

Lamborghini LP750-4 SV roadster hitrejši od imena

Lamborghini aventador LP750-4 SV roadster
1/8
Lamborghini
Lamborghini je pokazal prve fotografije brezstrešne različice aventadorja super veloce 750-4. Roadster SV je presneto hiter avto.

Ima isti 6,5-litrski V12 naravno polnjeni motor kot klasični lamborghini aventador, a tako kot kupejevski superveloce je tudi pri roadsterju predelan, da iz dvanajsterice valjev namesto 515 kW (700 KM) prihaja na oba kolesna para 552 kW (750 KM) pri kar 8.400 vrtljajih. Hkrati je celoten avto okleščen za 50 kilogramov v primerjavi z običajnim roadsterejem, čeprav je še vseeno prav toliko težji od kupejevskega aventadorja SV. Če slučajno dežuje, lahko lastnik na streho povezne dva lahka panela iz trde plastike.

Tako kot kupe SV ima tudi roadster SV drugačen prednji spojler zraka in difuzor zadaj, kjer kraljuje tudi velikansko krilo. Podvozje je postavljeno na prilagodljive magnetne blažilnike, notranjost je iz alkantare, školjkasti sedeži iz karbona. 

In kako je kaj na asfaltu?

Zaradi pribitka mase je za odtenek počasnejši od običajnega SV, ki od 0 do 100 km/h pospeši v 2,8 sekunde. A le za kratek del sekunde, LP750-4 SV roadster za enako hitrost potrebuje 2,9 sekunde, najvišja je "prek 350 km/h". 

Izdelanih bo 500 primerkov, kar je 100 manj kot danes že razprodanih kupejev SV. Cena enega SV roadsterja je neobdavčenih 357.000 evrov, 

Prvi kupci bodo vstopnico v svet presneto hitrega lepotca prejeli prihodnjo pomlad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.