Avto
7 ogledov

Lamborghinijevo razkritje

Lamborghinijeva vroča žemljica v Parizu je poimenovana estoque. Žurnal24 main
Po šestih mesecih nestrpnega čakanja in štirih fotonajavah je bil novi Lamborghinijev superšportnik na avtosalonu v Parizu končno razkrit. Ime mu je estoque.

Lamborghini estoque je bil sicer izbranim gostom prvič predstavljen že dva dni pred premiero v Parizu. Kot se je tudi pričakovalo, je estoque kupe s štirimi vrati in je eden od vroče pričakovanih superšportnikov, kot sta še aston martin rapit in porsche panamera. 5,15 metra dolgi, dva metra široki in le pičlega 1,35 metra visoki lambo je obdržal prepoznaven nizek profil Lamborghinijevih proizvodov. Od revantona prevzema obliko prednjega odbijača, pokrova motorja in LED-svetila. Notranjost je prirejena štirim potnikom, ki jim je na voljo popolno udobje.



Motorji so trije, bencinski šetvaljnik s 560 konjskimi močmi, osemvaljni hibrid, možno pa je vgraditi celo TDI-agregat V12. Cilj je prodati 3000 izdelkov na leto. Glede na oblikovno in motorno pestrost to ni misija nemogoče. Proizvodnja naj bi se začela leta 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.