Avto
191 ogledov

Led s tovornjaka padel na avto, voznica v bolnišnico

Led na avto
1/4
Koroški Gasilski Zavod
Mnogi vozniki predvsem tovornjakov se ne zavedajo velike nevarnosti ledu, ki pada z njihovih vozil. Tu je dokaz, kaj lahko povzroči njihova malomarnost - končalo se je v bolnišnici.

Pred nami je drugi mrzli val v tej zimi, ko bodo prizori padajočega ledu in glede na napovedi tudi padajočega snega z vozil zelo pogosti. V opozorilo vsem, ki se ne zavedajo nevarnosti, je ponedeljkova nesreča na cesti Dravograd - Radlje v naselju Sv. Duh, ko je zjutraj v ovinku s ponjave tovornega vozila padel velik kos ledu v trenutku, ko je mimo pripeljala voznica avtomobila, v katerem je bila na zadnjem sedežu tudi mladoletna sopotnica.

"Led je prebil vetrobransko steklo s takšno močjo, da so ostanki pristali na zadnjih sedežih. Voznica je bila poškodovana in odpeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Mladoletna sopotnica je na srečo ostala nepoškodovana," so zapisali gasilci Koroškega Gasilskega Zavoda. Fotografije sicer dokazujejo, da so tudi sopotnico zasuli ledeni kosi in se znašli celo na zadnji polici.

Tovornjakar sploh ni vedel, kaj je povzročil ...

"Ob tem dogodku posebej opozarjamo in prosimo voznike tovornih vozil, da pred pričetkom vožnje preverijo in očistijo cerade v izogib podobnim nesrečam. Zahvaljujemo se tudi g. Matjažu, ki je vozil za omenjenim tovornim vozilom. Po dogodku je obvozil in ustavil voznika, ki se dogodka sploh ni zavedal," so pripisali koroški gasilci, ki želijo tudi prek fotografj opozoriti na vse prej kot nedolžne posledice lenobe oziroma malomarnosti.

"Na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost," pravi zakon. Pooblaščena oseba lahko takšno vozilo v nasprotnem izloči iz prometa, zagrožena kazen je 200 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.