Avto
24 ogledov

Led s tovornjakov poškodoval tri vozila

Razbito steklo Shutterstock
Led na vozilu. Z globo 200 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila.

Gorenjski  policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče, ko vozniki tovornih vozil niso upoštevali določbe prometnega zakona, da na motornih in priklopnih  vozilih  v  cestnem  prometu  ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih  snovi,  ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali bi se lahko raztresale ali razlivale z njega.

Vse  tri  prekrške  so  naznanili oškodovanci, ki so imeli zaradi napak teh voznikov poškodovana vozila.

Ker  je  pričakovati,  da  bo  takih  ravnanj  voznikov v prihodnje še več, na policiji izpostavljajo, da so v preteklosti že obravnavali primere, ko je led  z  vozila priletel v vetrobransko steklo drugega vozila, ki je peljalo nasproti  in  ga  prebilo. To je lahko tudi vzrok za hudo prometno nesrečo.

Policija opozarja voznike, da pred začetkom vožnje s streh vozil in ponjav odstranijo led ter druge  snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.