Avto
45 ogledov

Ljubljana: Promocija nad emisijami

Ferrari Saša Despot
V Mestni občini Ljubljana so pred kratkim še bolj zaprli mestno središče za promet, zdaj pa izjemoma dovolili, da v prid promocije v njem vozijo tudi superavtomobili in traktor.

V četrtek so na nekaterih avtobusnih progah LPP avtobuse nadomeščali eksotični avtomobili znamke Ferrari, Porsche in Hummer, pa tudi prestižni traktor znamke Fendt.

Na MOL-u odgovarjajo: "Ko so nam predstavniki agencije Pristop predstavili projekt snemanja avtomobilistične oddaje Top Gear's Top 41, ki je vključeval vožnjo prestižnih avtomobilov po rumenem pasu Slovenske ceste, smo bili do ideje skeptični, saj smo se zavedali, da bo vožnja, če ji ugodimo, sprožila posamezne kritike in negativne odzive. Po tehtnem premisleku in v luči mesta, ki je filmu prijazno, smo se odločili, da snemanje oddaje po predlaganem scenariju omogočimo. Avtomobili so namreč dejansko prevzeli vlogo »mestnega avtobusa“, bili so opremljeni s številkami avtobusnih linij in so naključnim potnikom na avtobusnih postajah ponudili vožnjo do želene izhodne postaje."

Ljubljana ostaja zeleno mesto

S tem pravijo, se niso odrekli prizadevanjem za trajnostne oblike mobilnosti in krepitvi javnega potniškega prometa, saj verjamejo, da nekaj prestižnih avtomobilov ne bo odvrnilo ljudi od uporabe mestnega potniškega prevoza, ki je od leta 2009 zrasla za 29 odstotkov.

Prav tako je šlo za za enkratno akcijo in ne za stalno uporabo rumenih pasov. Pomembnejši se jim zdi ekonomski vidik, saj bo oddaja predvajana po vsem svetu, kar bo dodatno povečalo prepoznavnost mesta, privabilo številne tuje obiskovalce, s tem pa tudi pripomoglo k izboljšanju gospodarske situacije. Na MOL verjamejo, da bodo številna ljubljanska podjetja, predvsem pa trgovci, hotelirji in gostinci, občutili pozitiven vpliv dogodka, ki jim lahko prinese dobrobit.

Izpostavljajo tudi številne ukrepe na področju trajnostne mobilnosti, nagrade in priznanja – pred kratkim so se uvrstili med tri finaliste za nagrado evropski teden mobilnosti 2013.

Komentarjev 5
  • vico 20:12 26.januar 2014.

    za promocijo je cist okej

  • vico 20:12 26.januar 2014.

    da ti jebem mamu debil...

  • jocif 13:26 26.januar 2014.

    Za ovce žabarske so šajkača pa opanke, ne pa Ferrari!