Avto
261 ogledov

Marchionne je oblikovalcem zaradi slabega kopiranja rezal j...a

Sergio Marchionne EPA
Šef FCA Sergio Marchionne je te dni brez dlake dejal, da je zaradi slabega kopiranja konkurence pri enem od modelov odgovornim rezal j...a.

Govora je o chryslerju 200, ki ni našel pričakovanih simpatij pri javnosti, Marchionne pa je za Automotive News pokomentiral, kako slab avto so ustvarili pri njegovem koncernu, tudi po zaslugi napake oblikovalcev in kopiranja modela konkurence.

Izvirni greh so zadnji sedeži. "Model 200 je postal neuspešnica, ker je nekdo menil, da vstop na zadnje sedeže ni nekaj, čemur bi bilo vredno dajati pozornost," je dejal Marchionne. Težava je, ker spuščajoča streha zelo omeji odprtino, ki je na voljo potniku, da lahko zleze na zadnjo klop.

Marchionne je nenavadno odkrito pojasnil, kako se je zalomilo: "Hyundai, ki smo ga kopirali, ima isti problem. Nismo kopirali celega avta, kopirali pa smo vstop na zadnje seže. Tepci! Priznam, da smo." Menda so pri Chryslerju imeli za zgled model hyundai sonata.

Chrysler 200 | Avtor: Chrysler Chrysler
Marchionne je v nadaljevanju slikovito pojasnil tudi posledice: "Nekaj ljudi, ki imajo na čez oblikovanje, je pustilo na moji mizi nekaj svojih privatnih delov. Ampak mislim, da smo se vsi nekaj naučili iz te zgodbe."

Marchionne, sicer potomec istrskih ezulov, ne varčuje z besedami, tudi zato je eden najbolj zabavnih in opaznih direktorjev v avtomobilski branži. Koncern FCA, ki ga vodi, je lani ob stabilni prodaji ustvaril precej nižji dobiček, a vseeno napoveduje nadaljevanje krepitve poslovanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.