Avto
177 ogledov

Maturant izdelal električnega fička

E-fičo Pixsell
Električni fičko zmore na elektriko prevoziti 20 kilometrov poti pri 50 km/h.

Za predelavo slavnega fička v e-fička je poskrbel 19-letni Hrvat Renato Mršić iz zaselka Žgaljič na otoku Krku.

V predelavo je vložil več kot 2.000 ur dela, z družinsko pomočjo pa je za stroške odštel 2.000 evrov.

"Pet mesecev sem se zbujal ob 6. uri, odhajal v Elektroindustrijsko šolo na Rijeko, se vrašal domov ob 16. uri, ter delal pozno v noč. To je moj hobi in moja strast," pravi 19-letnik, ki je električni avtomobil izdelal v okviru maturantske naloge.

Dobil je petico in dve zlati medalji

E-fičo | Avtor: Pixsell Pixsell
"Po tem, ko sem na televiziji gledal oddajo o podobnih predelavah, sem iz radovednosti poizkusil tudi sam. Profesor mi je kasneje predlagal, naj to naredim za maturantsko nalogo. Mislim, da ni pričakoval, da bo avto v voznem stanju. Bil je navdušen in dobil sem petico," pravi maturant.

Veliki trud v predelavo 37 let starega fička je bil nagrajen tudi z dvema zlatima kolajnama; za predstavitev na sejmu mladih inovatorjev INOVA-MLADI v Zagrebu in na sejmu v Bakru.

"Vedno je bil v garaži. Rad je pomagal, se učil o motorjih. Tudi danes skupaj v družinskem servisu skrbiva za vzdrževanje pogonskih motorjev plovil in avtomobilov," pravi oče mladeniča in dodaja, da je Renato po ulici že pri osmih letih vozil avtomobil.

Komentarjev 3
  • Marko Slovenia 02:35 08.oktober 2013.

    24ur polnenja za 20km? hahaha

  • bingbong 20:17 06.oktober 2013.

    Bravo mali, take rabimo.

  • Trovlak 13:35 06.oktober 2013.

    Vse super, samo naj se prosim za boga milega znebi tega wannabe šminkerskega uhana in se prične dokazovati po tem kaj zna in ne kako izgleda.