Avto
94 ogledov

Vision mercedes-maybach 6 concept coupe - šest metrov luksuza

Vision mercedes-maybach 6 concept coupe
1/10
Maybach
Pri Mercedesovi luksuzni podznamki Maybach bodo premierno razkrili šest metrov dolg koncept "mega kupeja" mercedes-maybach 6. Uradno ime še ni znano. So se pa zato na spletu že pojavile prve uradne fotografije. V fotogaleriji so vam že na ogled.

Koncept za znamko Maybach pomeni veliko vrnitev na sceno ultra luksuznih proizvajalcev vozil. Novi avtomobil razkriva oblikovalske smernice prihodnjih modelov znamke, za katerimi stoji oblikovalska ekipa, zbrana okoli Roberta Lešnika. Okoli šest metrov dolg kupe je tako veliko daljši in veliko prestižnejši od Mercedesovega S kupeja, ki velja za enega vrhuncev avtomobilskega ustvarjanja proizvajalca premium vozil iz Stuttgarta.

Kar je jasno za zdaj je, da bo serijsko vozilo z veliko medosno razdaljo neposreden konkurent roll-roycu wraithu (Rolls-Royce je tako kot znamka Mini v lastništvu BMW). Serijski Maybachov model naj bi sicer dočakali že leta 2017.

Armaturna plošča iz prihodnosti

Kar je vidno iz prvih fotografij, so ogromna kolesa, dvoje dolgih vrat in izjemno dolg pokrov motorja na katerem se sveti Mercedesova zvezda, ter zaobljen zadek, ki poskrbijo za zelo futurističen videz. Notranjost je videti kot da bi bil avtomobil postavljen 20 let v prihodnost - sedeži nenavadne oblike, minimalistični detajli in nenavadna digitalna armaturna plošča brez samostoječih zaslonov zagotavljajo edistven videz. To ni niti približno nič podobno temu, kar ponuja najbolj luksuzna limuzina mercedes-maybach S600.

Na prednjem delu vozila so ozki led žarometi in gromozanska komirana reža za pretok zraka, ki je najbolj vpadljiv element prednjega dela vozila. Detajli so izraženi tudi na ogledalih na vratih, kamor bodo pravzaprav vgradili kamere namesto klasičnih zrcal, ki bodo prevladovale v prihodnosti. Da, Japonci so že prižgali luč uvedbi kamer namesto klasičnih ogledal, v Evropi pa se to zna zgoditi še letos.

Maybach bo svoje konceptno vozilo premierno predstavil 19. avgusta na dogodku rezerviranem za najbolj ekskluzivna vozila Pebble Beach Concours d'Elegance v Kaliforniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.