Avto
21 ogledov

Maybacha ni več

Maybach 57 S Maybach
Mercedes-Benzov tiskovni predstavnik je potrdil to, kar se je sicer napovedovalo že mesece, če ne leta. Luksuznih limuzin maybach ne izdelujejo več.

Na razpolago je le še "zelo omejeno" število že izdelanih limuzin, kar pomeni, da ni mogočega izdatnejšega prilagajanja kupcu. Pri Daimlerju, matični družbi Mercedes-Benza, sicer poudarjajo, da bodo še naprej lastnike oskrbovali s servisi in rezervnimi deli.

Mesto maybachov 57 in 62 bo prevzela prihodnja generacija razreda S v svoji podaljšani različici pullman.

S tem se končuje skoraj desetletje hudih izgub na račun poskusa znamke za ultrapetične kupce. Maybacha so želeli v Stuttgartu pod takratnim šefom Jürgenom Schremppom leta 2002 postaviti ob bok BMW-jevemu Rolls-Royceu ali Volkswagnovemu Bentleyu. Izdelovali so ga v dveh različicah, 5,7- in kar 6,2 metrski, ki so ju poganjali V12 motorji.

A račun se ni izšel, kupcev, ki bi bili pripravljeni plačati od pol pa tudi tudi do milijon evrov za luksuzno kočijo, je bilo že na začetku malo, nato je udarila še globalna kriza. Maybacha tako niso mogli rešiti niti kitajski novopečeni bogataši. Medtem ko je Rolls Royce, znan po svoji butični proizvodnji, leta 2010 denimo prodal 2.700 vozil, se je za maybacha po vsem svetu odločilo le 157 kupcev.

Sedanji šef Daimlerja Dieter Zetsche, ki je moral čistiti že pogorišče združevanja s Chryslerjem in neuspehe Smarta, do razvratne limuzine ni nikoli kazal velikih simpatij, zato je že lani nakazal, da so ji dnevi šteti, naslednika pa ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.