Avto
77 ogledov

Mega letalo prihodnosti v treh nadstropjih

Progress eagle
1/19
Oscar Viñals
Koncept progress eagle razkriva, kako bodo videti mega letala prihodnosti: tri nadstropja, šest motorjev in 800 sedežev.

Oblikovalec Oscar Viñals predvideva prihodnost letalstva. To je progress eagle. Gre za na prvi pogled "kičasto" ekološko hibridno reaktivno letalo z 800 sedeži za potnike v treh nadstropjih, ki se v zrak dvigne in leti s pomočjo šestih motorjev na vodik, na zadku pa mu je v pomoč še električni generator vetra.

Na strehi letala so sončne celice, ki vpijajo sončno energijo. Viñals pravi, da pametna zasnova zmanjšuje zračni upor med letom in tudi zvok za 75 odstotkov. Letalo je narejeno iz različnih materialov, kot so ogljikova vlakna, keramika, aluminij, titan in materialov z oblikovnim spominom, ki naredijo letalo lažje in s tem povečajo njegovo učinkovitost.

Eagle je večji od današnjih največjih letal. Razpon kril meri 96 metrov. Za primerjavo, razpon kril na današnjem airbusu A380 je 80 metrov. Ogromna krila na konceptu je mogoče zložiti. Gre seveda za futuristični projekt, saj tehnološko takega vozila še ni mogoče narediti, oziroma bi lahko bil nared do leta 2030.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.