Avto
45 ogledov

Mehaniki Porscheja niso znali črkovati "porsche"

Porsche Ollie Martin/Twitter
Lastnik lepotca porsche 911 je zaradi manjše poškodbe odpeljal svoj avto na popravilo. Ko ga je dobil nazaj, ni mogel verjeti, kako so mehaniki popravili napis na avtomobilu.

Porsche je ena najbolj cenjenih športnih znamk v avtomobilskem svetu, njegovi avtomobili pa merilo za dirkaške zmogljivosti na eni, a tudi luksuz na drugi strani. Hkrati znamka slovi po zanesljivosti svojih modelov in splošnem zadovoljstvu strank. Očitno pa zaposleni pri sloviti nemški znamki niso vedno kos bremenu, ki ga prinaša s seboj skrb za zelo zahtevne in petične stranke.

Lastnik porscheja 911, ki v najbolj okleščeni različici stane okoli 110.000 evrov, je imel manjšo nezgodo, ki je na zadnjem odbijaču pustila udrtino, poroča  Metro.co.uk. Avto je zapeljal k pooblaščenemu mehaniku v Dubaiju in se kasneje vrnil po popravljen avto. Sprva je delovalo, da so svoje opravili perfektno, pri podrobnem pregledu pa je opazil, da so mehaniki črke znamenitega napisa vrnili na napačna mesta, tako da je nastala nova znamka "porshce". Kako se je končalo, ni znano, ne dvomimo pa, da je danes že vse znova v najlepšem redu.

Porsche sicer lastnikom v svojem programu personalizacije (povedano drugače, za dodatno plačilo) omogoča prosto izbiro, kaj piše na zadnjem delu, torej lahko tja v originalni znamkini pisavi napišejo tudi ime svoje mame. A to velja le za spodnji del napisa, torej namesto oznake modela, medtem ko napis "porsche" ostaja nedotakljiv.

Tudi edini Slovenec z 918 mora na servis

Porschejeva centrala ima sicer te dni sicer nekoliko resnejši problem, saj so objavili vpoklic za svoj paradni model 918 spyder. Pri svojem hibridnem superšportniku so namreč opazili težavo, ko lahko žice pridejo preblizu enemu od ventilatorjev hladilnika. Vpoklicali bodo vse do aprila letos izdelane 918, tudi tistega, ki si ga je pred meseci privoščil neki Slovenec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.