Avto
3977 ogledov

Mercedes k nam pripeljal vpadljivo novost

predstavitev Mercedes Benz CLE Coupe
1/15
Saša Despot
V Slovenijo je pripeljal Mercedes-Benzov novi razkošni kupe mercedes-benz CLE, ki bo nasledil tako kupe razreda C kot tudi kupe razreda E. Spomladi mu bo sledil še kabriolet.

Pri slovenskem uvozniku letos pripravljajo kar devetnajst predstavitev novih in osveženih modelov in prvi je mercedes-benz CLE, ki je najprej na voljo kot kupe, pozneje spomladi pa še kot kabriolet.

predstavitev Mercedes Benz CLE Coupe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kupe s sedežno razvrstitvijo 2+2 se z dolžino 4,85 metra uvršča med velike kupeje, kakršni so bili vedno povezani z nemško znamko. Je tudi najdaljši kupe v srednjem avtomobilskem razredu. V osnovi si tehniko deli z mercedesom razreda E, vendar zaradi določenih drugačnih rešitev nastopa povsem samostojno.

Meredes-benz CLE coupe je  15 milimetrov nižji od limuzine razreda E, nižji pa je tudi od obeh predhodnikov, kupejev razredov C in E, zato deluje tudi bolj elegantno, k čemur pripomorejo tudi elegantne linije, ki mu jih je urezal Robert Lešnik. Serijsko bodo na voljo 18-palčna platišča, v višjih različicah opreme in za doplačilo pa tudi 19- in 20-palčna.

predstavitev Mercedes Benz CLE Coupe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V notranjosti je ureditev bolj ali manj takšna kot v razredu E, kar pomeni dva zaslona, ležečega pred voznikom in pokončnega med voznikom in sovoznikom, preko katerega se upravlja tudi infozabavni vmesnik MBUX najnovejše generacije, ki ga je CLE dobil šele kot drugi avtomobil in omogoča tudi poznejše nadgradnje preko spleta.

Kabina je sicer, kljub temu da se CLE spogleduje tudi s kupejem razreda C, malce bolj prostorna kot v bivšem kupeju razreda E. Vozniku je sicer na voljo tudi projekcijski zaslon, za dobro počutje pa lahko skrbi 64 barv in 10 barvnih kombinacij ambientalne osvetlitve. Marcedes-benz CLE coupe je sicer lahko tudi praktični avtomobil, saj njegov prtljažnik meri 420 litrov, vleče pa lahko tudi zavirano prikolico z največjo maso 1,8 tone.

predstavitev Mercedes Benz CLE Coupe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vozniku med drugim pomagajo tudi samodejni žarometi, ki so lahko za doplačilo tudi digitalni in projekcijski. Za boljše vozne lastnosti pa med drugim skrbi štirikolesni volan, ki zadnji kolesi suka do kota 2,5 stopinje.

Mercedes-benz CLE coupe bo pri nas v začetku na voljo s štirimi paketi opreme ter štirimi bencinskimi in enim turbodizelskim motorjem. Vsi so blago hibridizirani in združeni s samodejnim menjalnikom. Na voljo bodo tudi različice športnega oddelka AMG, spomladi pa pridejo še kabrioleti. Za osnovno motorno in opremsko različico bo treba odšteti najmanj 63.000 evrov, dizelski CLE pa bo približno 2.000 evrov dražji.

Pri slovenskem uvozniku računajo, da bodo letos prodali okrog 30 primerkov mercedesa-benza CLE. Dobra četrtina bo kabrioletov, ostalo pa kupeji. Do zdaj so sicer že prodali 16 kupejev in 4 kabriolete.

dezurni@styria-media.si

predstavitev Mercedes Benz CLE Coupe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.